Cea mai bună chitară pentru mâini mici

ca cineva care a trebuit să se lupte cu întinderi complexe de coarde din cauza degetelor scurte, Acest articol va aborda câteva sfaturi pentru alți jucători cu aceeași problemă pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună chitară pentru mâini mici.chitariștii cu mâini mici s-au confruntat cu provocări în găsirea instrumentelor de calitate cu dimensiuni mai mici după anii 1930. Chitarele cu corp mai mic și la scară scurtă au fost obișnuite cu secole înainte de al Doilea Război Mondial, dar chitarele din ce în ce mai mari de la Martin și Gibson erau necesare pentru proiecția volumului maxim în săli de concerte mai mari, difuzare radio și împreună cu cântarea ansamblului.din fericire ,ultimele două decenii au dus la o creștere a interesului pentru chitara în rândul femeilor și copiilor. Văzând această nouă piață, producătorii au continuat să construiască o gamă mai mare de opțiuni pentru chitariști în toate genurile muzicale. Popularitatea artiștilor precum Ed Sheeran și renașterea interesului pentru chitarele de salon și chitarele de călătorie au făcut din aceasta o epocă de aur pentru chitarele care sunt mai potrivite mâinilor mici.

6 chitara cu sac

6 chitara cu sac

variabilele primare în construcția chitara de interes pentru mici handed sunt: raza gâtului (cât de grăsime partea din spate a gâtului este între degetul mare și degetele atunci când a avut loc + curba relativă a grif), lungimea scară, și dimensiunea corpului.

 • raza gâtului – pentru chitariștii cu mâini mai mici, o rază a gâtului gras este ca și cum ai prinde o bâtă de baseball. Poate bun pentru balansarea unei arme, dar prohibitiv pentru redarea muzicii. Vintage Les Pauls și Martin Dreadnaughts pot fi descurajante pentru unul cu degete scurte. Fender Telecasters a avut adesea gât gras, dar a crescut curba grif. În mod ideal, o rază oarecum plat grif și subțire gât chitara face pentru joc mai ușor pentru cei cu mâini mai mici. Chitariștii cu mâini mici care doresc o scară standard, dar pot manipula corzi care sunt mai apropiate decât spațierea standard au o altă opțiune. O chitară cu gât îngust, cu o piuliță mai mică de 1 9/16″, va fi adesea și o chitară cu gât subțire – similară cu o chitară tenor. Unele modele de la Ibanez și Hofner au gâturi ultra subțiri, rază foarte plată și spațiere îngustă a șirurilor.
 • lungimea scării – aceasta se referă la lungimea șirului de la piuliță la pod și distanța rezultată a tastaturii fretelor. Chitare de lungime Scală Scurtă duce la o mai ușor ajunge între freturi pentru acei chitaristi cu mâini mici. Compromisul este o acțiune mai moale și o tensiune mai mică a șirului, care are tonal mai puțină apăsare și mai multă căldură. Scara de 24,75″ a majorității Electricelor Gibson contribuie la calitatea sunetului lor, în general, mai grasă, față de zgomotul popularului electric Fender de 25,5″.

 • dimensiunea corpului – pentru chitarele electrice, dimensiunile corpului pot fi de aproape orice configurație, estetica și ergonomia precum echilibrul și greutatea jucând roluri importante. Unele forme de chitare electrice pot fi dificile pentru cei cu mâini mai mici și brațe scurte confortabil de jucat și de a ajunge la peste atunci când joacă, în special pe dreadnaughts și acustică jumbo. Cu toate acestea, dimensiunea corpului este crucială pentru sunetul unei chitare acustice, iar designul său este adesea dictat de stilul de joc și de nevoile de proiecție a sunetului. Cu starea actuală a tehnologiei de preluare, aceasta nu mai este o restricție dacă jucați conectat, deoarece o mică chitară de călătorie poate suna uriașă atunci când este amplificată.

acestea fiind spuse, există probabil cea mai largă gamă de opțiuni special concepute pentru a fi cea mai bună chitară electrică pentru mâini mici. Iată câteva exemple:

pentru cei cu un buget nelimitat:

 • Gibson Byrdland – creat de țara anilor 1950 și jazz guitar ace Hank Garland cu Billy Byrd, acest 23.5″ scară Thinline Hollow bodied chitara ruleaza cu ușurință peste $3500 și mai mare pentru modelele de epocă. Surprinzător de versatil, este chitara de alegere a rock and roll wildman Ted Nugent, dar a fost, de asemenea, folosit de Prince și jazz fusion pionier John McLaughlin.

cea mai bună chitară pentru mâini mici (bugete Pro)

 • Fender Johnny Marr Jaguar – modelul original a fost un flop comercial din cauza problemelor de zgomot și fiabilitate hardware care au afectat reglarea. Fostul chitarist Smiths Johnny Marr a colaborat cu Fender pentru a revigora acest model din anii 60 Cu electronice și hardware modernizate, făcând acest lucru o bucurie de jucat. Poate fi auzit pe toate înregistrările sale solo.
 • Ernie Ball St.Vincent – proiectat de rockerul de artă alternativă St. Vincent (Annie Clark), St. Vincent este o minune ergonomică. Forma sa art deco este surprinzător de confortabilă pentru a juca, în special pentru femei, având în vedere că este de numai 7,5 lbs. Lungimea scării este un standard uimitor de 25,5″, dar este greu de observat, deoarece forma și raza gâtului sunt superbe pentru chitariștii cu mâini mici. Firebird mini humbucking pickups rupe în bucăți și toarce cu aplomb egal.
 • Fender Mustang – inițial modelul studențesc al lui Fender, Mustang la scară scurtă a devenit un favorit printre diverși jucători, precum Kurt Cobain, Johnny Winter, Todd Rundgren și Adrian Belew. Fender l-a reeditat în diferite momente și este în prezent în catalogul lor din 2018.

Jaguar, Mustang și St.Vincent sunt disponibile ca modele importate de la Squier (Fender) și Sterling (Ernie Ball), respectiv, pentru bugete mai umile. În ceea ce privește cea mai bună chitară electrică de dimensiuni de un mie, studenții și copiii au o serie de opțiuni între Squier, Epiphone și Ibanez, cu versiuni mini ale fiecăruia dintre modelele lor populare Stratocaster, Les Paul și, respectiv, RG.

cea mai bună chitară acustică cu coarde de oțel pentru mâini mici

următorul meniu cel mai mare ar fi pentru cea mai bună chitară acustică cu coarde de oțel pentru mâini mici. Superstar cântăreț compozitor Ed Sheeran a distrat stadioane jucând modelul său de semnătură Martin LX-1e și este responsabil pentru popularizarea chitarei acustice de dimensiuni de călătorie la nivel mondial. Toate mărcile importante, cum ar fi Martin, Taylor, Guild, Yamaha, Breedlove și altele includ acum un model Junior sau de dimensiuni de călătorie în cataloagele lor, care sunt mai puțin costisitoare decât versiunea full size. Cele mai multe dintre ele sunt luminoase în gama medie superioară și nu sunt surprinzător de slabe în bas, deși acest lucru poate fi modificat cu EQ atunci când este conectat.

 • Martin – cu aniversarea a 185 de ani în 2018, Martin este cel mai vechi producător de chitară existent din America. Multe modele de epocă Martin au fost folosite pe nenumărate înregistrări și chiar au fost prezentate la Muzeul Metropolitan de Artă din New York. Au o selecție de modele little Martin de dimensiuni de un sfert la diferite puncte de preț, de la semnătura Sheeran până la primul lor model de călătorie, Backpacker.
 • Taylor – Taylor oferă Taylors lor de dimensiuni pentru copii (dreadnaught forma), și GS mini (Grand symphony forma) în tonewoods diferite și cu electronice. De asemenea, fac un mini bass GS. Copilul de dimensiuni mari de dimensiuni mici este destinat jucătorilor mici care caută calitatea sunetului unui dreadnaught de dimensiuni mari, dar pot avea dificultăți în a ajunge confortabil peste lupta inferioară mai largă.
 • Yamaha – Yamaha ‘ s FG Jr.este probabil una dintre cele mai accesibile chitare acustice de dimensiuni de calitate de pe piață. Fabricat din molid laminat și meranti, oferă un sunet și o redare decentă pentru elevii și adulții cu mâini mai mici, care doresc chitare acustice ieftine și durabile pentru mâini mici pentru plajă sau excursii de camping.

având în vedere necesitatea unor corzi mai lungi pentru a reproduce note joase (există un motiv pentru forma unui pian cu coadă), există ceva mai puține opțiuni pentru chitara bas pentru mâinile mici. Chitara bas standard Fender are o scară de 34″. Cu toate acestea, unele modele celebre din epoca rock clasic sunt încă disponibile la scară de 30″, ideale pentru jucătorii cu mâini mici.

 • Hofner 500-1 vioara „Beatle” Bas – popularizat de Paul McCartney cu Beatles, Hofner vioara bas este, probabil, cel mai bine cunoscut non Fender în formă de bas din lume.
 • Epiphone EB-3 – cel mai notabil asociat cu Jack Bruce și Cream, EB-3 este un bas scalat de 30,5″ în formă de chitară SG. Este căutat tonal pentru „mudbucker oomph” în comparație cu articularea unui bas Fender.
 • un alt clasic din anii 1960 este basul Semi hollow Guild Starfire. Combinând lemnul cald al unui bas vertical cu electronica pentru a juca rock, Starfire a fost responsabil pentru sunetele de bas ale lui Jack Casady cu avionul Jefferson, Phil Lesh cu Grateful Dead și Chris Hillman de la Byrds, al cărui model de semnătură a fost reeditat de Guild.

pot fi găsite și basuri de dimensiuni în mărime de la o sută de metri. De exemplu, Ibanez oferă modelul lor Mikro Bass, iar apoi există Taylor GS mini bass menționat mai sus.

cea mai bună chitară clasică pentru mâini mici

în mod ironic, chitara clasică, care este cel mai vechi model, este un design standardizat. Prin urmare, alegerile pentru cel mai bun chitara clasica pentru mâini mici sunt rareori în afara de dimensiune½, ¾ dimensiunea și ⅞ dimensiunea de configurare. Deoarece chitara clasică este adesea predată în școli, piața chitarelor clasice pentru mâini mici în fiecare dintre aceste dimensiuni este suficient de mare pentru a justifica oferte de la majoritatea producătorilor de pe piața de masă.

 • Cordoba-specializată în Chitare Clasice și flamenco cu coarde de nailon, Cordoba are oferte de top pentru copii și adulți mici, cu opțiuni de tonewoods laminate sau solide și, de asemenea, au modele cu electronice instalate pentru redarea amplificată.
 • Yamaha – Yamaha are o amprentă în practic fiecare categorie de instrumente muzicale și echipamente de piață. Produc piane pentru Elton John, Basuri pentru John Patitucci, unități digitale de procesare a întârzierilor montate pe raft pentru U2 și chitare clasice, variind de la studenți la modele de calitate ale sălii de concerte mondiale. Cu o istorie îndelungată pe piața chitarelor acustice, Yamaha și-a construit o reputație de valoare remarcabilă.
 • Ibanez – ca cel mai mare rival al mărcii de chitară din Japonia pentru companiile americane de pe piața chitarelor electrice, Ibanez și-a stabilit o reputație și pentru șirul de oțel și acustica clasică. Ele oferă, de asemenea, modele de șir de nailon pentru mâini mici prin utilizarea mai ușor de a juca gât stil chitara electrica și spațierea șir. Pentru jucători tradiționale, Ibanez poartă ½ și ¾ de dimensiuni modele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *