Ce este un Blog și de ce ar trebui să creați unul

chiar dacă nu sunteți sigur ce este un blog, nu aveți nicio îndoială că ați întâlnit unul la un moment dat. Poate că ați dat peste un blog când ați căutat „rețete sănătoase de cină”.

alternativ, poate ai folosit un blog pentru a obține mai multe informații despre strategiile SEO.

de fapt, dacă citești asta, ghici ce? Ești pe un blog. (Foarte meta, știu.)

dacă afacerea dvs. nu are un blog, poate doriți să vă reconsiderați — marketerii B2B care folosesc bloguri primesc cu 67% mai mulți clienți potențiali decât cei care nu, iar blogurile au fost clasificate a 5-A sursă de încredere pentru informații online exacte.

la cele mai de bază, blogurile vă pot ajuta să dezvoltați o prezență online, să vă dovediți un expert într-o industrie și să atrageți mai mulți clienți de calitate către toate paginile site-ului dvs.

dacă vă gândiți să creați un blog pentru afacerea dvs. sau pur și simplu doriți să știți ce este unul, continuați să citiți.

Aflați mai multe despre software-ul CMS HubSpot's CMS Software

ce este un blog?

În primul rând, să trecem peste o scurtă istorie — în 1994, Swarthmore College Student Justin Hall este creditat cu crearea primului blog, Links.net. la acea vreme, însă, nu era considerat un blog … doar o pagină de pornire personală.

în 1997, Jorn Barger, blogger pentru Robot Wisdom, a inventat termenul „weblog”, care a fost menit să descrie procesul său de „logare pe web” în timp ce naviga pe internet. Termenul „blog” a fost scurtat la „blog” în 1999, de către programatorul Peter Merholz.

în primele etape, un blog a fost un jurnal web personal sau jurnal în care cineva ar putea împărtăși informații sau opinia lor pe o varietate de subiecte. Informațiile au fost postate invers cronologic, astfel încât cea mai recentă postare ar apărea mai întâi.

în zilele noastre, un blog este un site web sau o pagină web actualizată în mod regulat și poate fi folosit fie pentru uz personal, fie pentru a îndeplini o nevoie de afaceri.

de exemplu, Blogurile HubSpot despre diverse subiecte legate de marketing, vânzări și servicii, deoarece HubSpot vinde produse legate de aceste trei subiecte-deci, mai mult decât probabil, tipul de cititori pe care îi atrage blogul HubSpot vor fi similare cu persoana principală a cumpărătorului HubSpot.alternativ, o femeie pe nume Kiki a început un blog personal de călătorie, numit Blonda în străinătate, pentru a documenta experiențele sale de călătorie și pentru a oferi cititorilor sfaturi utile și recomandări de călătorie. Blogul ei nu servește unei companii mai mari, dar o ajută să creeze un brand personal.

dacă un blog personal are suficient succes, scriitorul poate face bani și din el prin sponsorizări sau reclame. Aruncați o privire la 5 Strategii pentru a genera bani dintr-un Blog pentru a afla mai multe.

ce este o postare pe blog?

o postare pe blog este o pagină web individuală de pe site-ul dvs. web care se scufundă într-un anumit sub-subiect al blogului dvs.

de exemplu, să presupunem că începeți un blog de modă pe site-ul dvs. de vânzare cu amănuntul. O postare pe blog ar putea fi intitulată „cei mai buni pantofi de toamnă pentru 2019”. Postarea se leagă de subiectul general al blogului dvs. în ansamblu (modă), dar abordează și un sub-subiect foarte special (pantofi de toamnă).

postările de Blog vă permit să vă clasificați pe motoarele de căutare pentru o varietate de cuvinte cheie. În exemplul de mai sus, postarea dvs. pe blog ar putea permite companiei dvs. să se claseze pe Google pentru „pantofi de toamnă”. Când cineva caută pantofi de toamnă și întâlnește postarea dvs. pe blog, are acces la restul site-ului companiei dvs. S-ar putea să facă clic pe „produse” după ce au citit postarea dvs. și să arunce o privire asupra articolelor vestimentare pe care compania dvs. le vinde.

o postare de blog se leagă înapoi la site-ul dvs. general de blog. De exemplu, chiar acum, sunteți pe blog.hubspot.com/marketing/what-is-a-blog.secțiunea” Ce este un blog ” a adresei URL este legată de /marketing/, care este blogul în ansamblu.

Blog vs.site

un blog este de obicei o secțiune a site-ului web al afacerii dvs.-dar, spre deosebire de restul site-ului dvs. web, trebuie să actualizați frecvent secțiunea blog prin adăugarea de postări noi. În plus, blogul dvs. este un instrument care vă permite să vă angajați mai mult cu un public, fie analizând câți cititori împărtășesc postările dvs. de blog pe social, fie permițând cititorilor să comenteze postările dvs. individuale. În acest fel, un blog este mai mult ca o conversație bidirecțională decât restul site-ului dvs. web. Cu toate acestea, un blog poate fi, de asemenea, un întreg site web și adesea este, dacă blogul este doar pentru uz personal-de exemplu, un blog de călătorie.

ce este un blog de stil de viață?

un blog de stil de viață este o compilație digitală a intereselor personale ale unui autor, a activităților zilnice sau a opiniilor pe un subiect. Un blog de stil de viață acoperă de obicei mai multe hobby-uri sau talente ale scriitorului, mai degrabă decât să se concentreze pe un singur subiect. De exemplu, un blog de stil de viață ar putea include o secțiune pentru modă, sănătate și wellness, Călătorii și Relații. Un blog de stil de viață este adesea foarte personalizat, astfel încât poate simți adesea că citești intrările în jurnal ale unui prieten.

există o mulțime de beneficii pentru blogging-ul-ajută conduce trafic pentru site-ul dvs., vă permite să converti mai bine că traficul în conduce, permite afacerii dvs. pentru a stabili autoritatea într-o industrie, și continuă să ajute afacerea să crească și să atragă noi clienți luni și chiar ani de la publicare.

pentru a afla mai multe despre beneficiile blogului, consultați de ce Blog? Beneficiile blogului pentru Afaceri și Marketing.

care este diferența dintre un wiki și un blog?

Un wiki este un spațiu colaborativ în care oricine vizitează site-ul poate edita, partaja sau publica conținut-Wikipedia este unul dintre cele mai populare exemple în acest sens. Pe de altă parte, există de obicei o singură persoană sau o echipă de oameni, cu permisiuni de administrator pentru a edita, partaja sau publica pe un blog. Vizitatorii site-ului web care întâlnesc blogul pot lăsa comentarii în partea de jos a postării pe blog, dar nu pot publica pe site sau edita materialul postat.

pentru ce este folosit un blog?

 1. pentru a vă ajuta compania să se claseze pe motoarele de căutare.
 2. pentru a partaja informații despre un anumit subiect și a deveni un expert într-o industrie.
 3. pentru a atrage vizitatori pe site-ul dvs. și pentru a transforma acei vizitatori în clienți potențiali.
 4. pentru a cultiva o comunitate online și să se angajeze cu un public.

pentru a vă ajuta compania să se claseze pe motoarele de căutare.

De obicei, o companie va folosi un blog pentru a ajuta site-ul companiei să se clasifice pe motoarele de căutare. Puteți folosi absolut tactici SEO sau puteți utiliza anunțuri plătite pentru a vă ajuta pagina de pornire a companiei să se claseze pe prima pagină a Google-dar o soluție mai eficientă, pe termen lung, este blogging-ul.pentru a lua în considerare modul în care compania dvs. se poate clasifica pe motoarele de căutare prin intermediul unui blog, vom începe cu un exemplu-să presupunem că lucrați pentru un start-up de web design cu foarte puțină prezență online.

decideți să petreceți primul an scriind și postând conținut obișnuit de blog care se referă puternic la designul web. De-a lungul timpului, traficul dvs. crește și alte companii se leagă de site-ul dvs. pentru informații cu privire la designul web. Când se întâmplă acest lucru, Google recunoaște compania dvs. ca o sursă legitimă de informații despre designul web. În cele din urmă (cu o mulțime de încercări și erori), postările dvs. de pe blog încep să se claseze pe prima pagină a Google pentru termeni precum „Web design”, „constructor de site-uri web” și „site de comerț electronic”.

apoi, într-o zi, Căutați „companii de web design în X city” și găsiți compania dvs. este acum pe prima pagină. Acest lucru se datorează, în mare parte, eforturilor dvs. consistente de blogging.uitați-vă la modul în care HubSpot folosește Blogging-ul pentru a se clasifica pe locul 1 pe Google pentru a afla mai multe despre strategiile specifice pe care le puteți implementa pentru a se clasifica pe motoarele de căutare.

pentru a partaja informații despre un anumit subiect și a deveni un expert într-o industrie.

În 2006, Matt Kepnes, originar din Boston, și-a părăsit slujba și a început să călătorească în lume. El a documentat călătoriile sale în blog-ul său acum infam, NomadicMatt.com după aproximativ un an, datorită eforturilor neobosite de blogging și strategiilor SEO care i-au permis să se claseze pe Google, a început să tragă 60.000 de dolari. Matt a creat, de asemenea, cărți electronice și a folosit sponsorizări și marketing afiliat pentru a câștiga bani. În plus, el a scris un best-seller din New York Times, ” cum să călătorești în lume cu 50 de dolari pe zi.”

acum, Blogul lui Matt atrage 1,5 milioane de vizitatori pe lună și încasează aproximativ 750.000 de dolari pe an-și a devenit un cunoscut expert în spațiul de călătorie.

dacă vrei să devii cunoscut ca expert într-un subiect care te interesează, de la modă la blogging la fitness, poți-și, de multe ori, începe cu un blog.

pentru a atrage vizitatori pe site-ul dvs. și pentru a transforma acei vizitatori în clienți potențiali.

există doar atât de mult trafic puteți obține de la pagina de start sau Despre noi pagina de site-ul companiei dumneavoastră. Desigur, aceste pagini sunt critice pentru clienții potențiali care sunt deja interesați de produsele dvs.-dar de multe ori nu vor atrage trafic din partea de sus a pâlniei. Aici intră în joc blogul tău.

blogul dvs. poate fi o resursă generală pentru a ajuta vizitatorii site-ului dvs. chiar înainte ca acei vizitatori să fie gata să cumpere de la dvs. De exemplu, să presupunem că vindeți produse pentru magazinele de comerț electronic. S-ar putea să atrageți unii proprietari de comerț electronic care caută deja produsele dvs. online, dar în majoritatea cazurilor, proprietarul comerțului electronic nu va fi gata să cumpere chiar din poartă.

alternativ, dacă începeți să faceți bloguri despre sfaturi pentru a ajuta proprietarul cu amănuntul care abia începe-cum ar fi” Cum să începeți un site web cu amănuntul „sau” beneficiile comerțului electronic vs.magazin fizic ” -veți atrage încet un public care se bucură de conținutul dvs. și îl consideră util. Apoi, când magazinele de comerț electronic ale vizitatorilor site-ului încep să crească (datorită, în parte, blogului dvs.), vor ști deja despre marca dvs. și vor avea deja încredere în ea ca o sursă utilă. Atunci vor verifica paginile dvs. de produse.

pentru a cultiva o comunitate online și să se angajeze cu un public.

cel puțin, s-ar putea crea un blog pentru a se angaja cu o comunitate online de cititori cu interese similare. Poate începeți un blog alimentar și cereți cititorilor să vă împărtășească propriile rețete.

alternativ, poate începeți un blog care se concentrează pe proiecte DIY. Postați proiectele distractive, DIY pe care le-ați finalizat în propria casă și le cereți cititorilor să împărtășească propriile sfaturi DIY în schimb.

cum să Blog

 1. alege publicul țintă.
 2. idei de conținut brainstorming frecvent bazate pe segmentul de piață.
 3. cercetare și revizuirea unui sistem de management al conținutului (CMS).
 4. creați o strategie de blog și un calendar editorial.
 5. acordați atenție structurii articolului.
 6. deveniți un expert în marketing și promovarea blogului dvs.
 7. Aflați mai multe despre SEO.
 8. utilizați o varietate de stiluri de postare pe blog.
 9. reutilizați conținutul vechi.
 10. efectuați o analiză competitivă.

alegeți publicul țintă.

când începeți propriul blog, este important să vă gândiți la publicul țintă. Pentru cine creezi blogul? Și cine vrei să-ți citească postările de pe blog? Înainte de a începe, trebuie să luați în considerare nișa despre care scrieți și ce subiecte veți acoperi și de ce.

Brainstorming publicul țintă este similar cu crearea unui cumpărător persona pentru compania dumneavoastră. În plus, acest lucru vă va oferi o idee despre ce fel de conținut doriți să produceți.

idei de conținut brainstorming frecvent bazate pe segmentul de piață.

odată ce ați început un blog, veți dori să eliminați în mod regulat conținut de înaltă calitate și consistent. Acest lucru nu este întotdeauna ușor. Crearea de conținut este o sarcină consumatoare de timp. Doriți să vă asigurați că conținutul dvs. este ceva de care cititorii dvs. ar fi interesați și, sperăm, vă pot ajuta cu SEO — ul dvs.-mai multe despre asta într-un minut.

pentru a începe conținutul de brainstorming, luați în considerare ceea ce fac concurenții dvs. Căutați lacune în conținutul lor pe care le puteți îndeplini. În plus, ar trebui să faceți și cercetări SEO pentru a verifica dacă utilizatorii caută și sunt interesați de subiectul despre care doriți să scrieți. Instrumente precum SEMrush, Google Keyword Planner și Answer the Public vă pot ajuta.

veți dori să brainstorming conținut frecvent, astfel încât să aveți întotdeauna idei pe care le puteți executa.

cercetarea și revizuirea unui sistem de management al conținutului (CMS).

pentru a vă găzdui blogul, cel mai probabil veți folosi un CMS. Un CMS este un instrument pe care îl puteți utiliza pentru a proiecta, gestiona și publica pe site-ul dvs. web.odată ce ați decis să începeți un blog, aflați dacă CMS-ul dvs. actual are toate capacitățile de a găzdui un blog. Dacă nu, veți dori să examinați opțiunile CMS care s-ar putea integra cu site-ul dvs. sau să căutați un CMS complet nou pentru a migra site-ul dvs. Există mai multe opțiuni în lumea CMS, inclusiv HubSpot. (Puteți încerca CMS-ul nostru aici.)

creați o strategie de blog și un calendar editorial.

la fel ca și crearea unei afaceri, nu puteți crea un blog fără o strategie în minte. Strategia dvs. ar trebui să răspundă la întrebări precum:

 • Pe cine vizați?
 • ce tip de conținut veți produce?
 • când veți posta?
 • unde vă veți promova conținutul?

în general, ar trebui să aveți o misiune, o viziune și obiective pentru blogul dvs.

apoi, creați un calendar editorial pentru a vă menține organizat și pe drumul cel bun. Un calendar vă va ajuta să urmăriți ce postări apar, să vă asigurați că scriitorii respectă termenele limită și să vă asigurați că aveți suficiente idei de conținut pentru viitorul previzibil.

acordați atenție structurii articolului.

când scrieți postările de pe blog, este important să luați în considerare structura articolului. De exemplu, utilizați subheads pentru a rupe postul, astfel încât să fie ușor de digerat? Utilizați puncte de glonț și imagini care fac postarea ușor de scanat? Acestea sunt factori importanți care vă vor ajuta să vă păstrați cititorul pe pagină.

în plus, veți dori să vă asigurați că utilizați apeluri la acțiune (CTA), care va ghida cititorul cu privire la ceea ce doriți să facă în continuare. Acesta este modul în care puteți începe să câștigați bani și să generați clienți potențiali din blogul dvs.

deveniți un expert în marketing și promovarea blogului dvs.

un alt element al blogului este marketingul și promovarea postărilor dvs. de blog. Este ca vechea zicală – ” Când un copac cade în pădure și nu este nimeni acolo să-l audă, scoate un sunet?”

în consecință, dacă scrieți o postare pe blog, dar nimeni nu o Citește, va avea un impact pozitiv asupra companiei sau mărcii dvs.? Probabil că nu. De aceea va trebui să vă promovați postările. Puteți utiliza social media, SEO, site-ul dvs. web sau buletinul dvs. de e-mail pentru a ajunge la clienții actuali și potențiali.

Aflați mai multe despre SEO.

după cum am menționat mai sus, doriți ca oamenii să vă citească postările de pe blog. O modalitate de a face acest lucru este de a obține trafic organic prin SEO. Dacă doriți ca blogul dvs. să aibă succes, Aflați cum să cercetați cuvintele cheie, cum să vă clasificați în motoarele de căutare și cum să construiți o strategie SEO.

utilizați o varietate de stiluri de postare pe blog.

postările dvs. de pe blog ar trebui să fie interesante pentru toți cei care le citesc și mai ales pentru clienții care citesc fiecare postare. Pentru cei care sunt adepți activi și ambasadori ai blogului dvs., ar trebui să utilizați o varietate de stiluri de postări pe blog, astfel încât blogul dvs. să nu se învechească. Luați în considerare utilizarea postărilor how-to, postărilor bazate pe listă sau conducerii gândirii.

reutilizați conținutul vechi.

producerea de conținut blog în mod constant poate fi greu. Dar nu trebuie să reinventați roata de fiecare dată când scrieți o postare pe blog. Puteți actualiza postările vechi de pe blog pentru a le menține exacte și cuprinzătoare. În plus, puteți utiliza alt conținut al dvs., poate un videoclip YouTube sau un podcast și puteți reutiliza conținutul într-o postare pe blog.

efectuați o analiză competitivă.

pentru a vă înțelege publicul, efectuați o analiză competitivă pe concurenții dvs. de top de pe blog. Acest lucru vă va ajuta să identificați tendințele, să descoperiți lacune în conținutul din industria dvs. și să vă oferiți idei despre subiecte și modalități de promovare a blogului dvs.

rularea unei analize competitive vă va ajuta să construiți și să iterați pe propria strategie de blog.

cu un blog, cerul este limita-la fel și beneficiile pentru afacerea ta. Dacă sunteți oficial gata să începeți cu propriul blog, aruncați o privire asupra modului de a crea o strategie de Blog de succes: un ghid pas cu pas.

alternativ, dacă începeți de la început și vă îngrijorați de prima postare, citiți Cum să scrieți o postare pe Blog: Un ghid pas cu pas .

Nota Editorului: Această postare a fost publicată inițial în februarie 2019 și a fost actualizată pentru exhaustivitate.

ce este un blogDescoperiți videoclipuri, șabloane, sfaturi și alte resurse dedicate pentru a vă ajuta să lansați o strategie eficientă de marketing video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *