Ce este o Mantra?

cu practici spirituale precum yoga și meditația devenind mai populare, se pare că toată lumea vorbește despre mantre. Dar ce este mai exact o mantra și cum ar trebui să o folosești?

în practicile noastre spirituale occidentale, moderne, cuvântul „mantra” a devenit la fel de mainstream ca „intenția”.”Dar cele două sunt de fapt destul de diferite. Cuvântul mantra poate fi împărțit în două părți: „om”, care înseamnă minte și „tra”, care înseamnă transport sau vehicul. Cu alte cuvinte, o mantra este un instrument al minții—un sunet puternic sau o vibrație pe care o puteți folosi pentru a intra într-o stare profundă de meditație.

ca o sămânță plantată cu intenția de a înflori într-o frumoasă perenă, o mantră poate fi gândită ca o sămânță pentru energizarea unei intenții. În același mod în care plantați o sămânță de flori, plantați mantre în solul fertil al practicii. Îi hrănești și, în timp, ei dau rodul intenției tale.

Mantra în meditație: Liniște și tăcere

la Chopra, unde meditația acustică primordială este tehnica preferată de meditație, elevii primesc o mantră personalizată, Bija lor, care este vibrația sonoră pe care Universul o făcea în momentul nașterii lor. Această mantră se repetă în tăcere iar și iar în timpul practicii meditației pentru a ajuta elevul să transcende activitatea minții. Mantra este tăcută și nu are niciun sens, astfel încât mintea nu este concentrată pe nicio calitate sau rezultat anume. Este pur și simplu un vehicul care vă ajută să accesați niveluri sporite de conștientizare.

conștientizarea, în acest context, se referă la capacitatea de a acorda atenție alegerilor pe care le faceți în viața de zi cu zi și de a recunoaște când ceva nu funcționează, astfel încât să îl puteți schimba. Mulți oameni se confruntă cu o mulțime de stres zi de zi. Te trezești, gătești micul dejun, hrănești copiii, îi duci la școală, Mergi la serviciu, bei cafea la prânz și arzi toată ziua. Până la sfârșitul anului acesta, sunteți gata să se prăbușească. Apoi repetați ciclul a doua zi.

dezvoltarea unei practici zilnice de meditație vă ajută să cultivați un stil de viață mai prezent, mai pașnic și mai echilibrat, care se revarsă în orice alt aspect al vieții voastre. Mantrele vă pot ajuta să vă readuceți la acea stare de spirit actuală.

Mantra în Yoga: stabilirea unei intenții

în multe studiouri de yoga din Vest, clasa începe cu instructorul împărtășind o temă pentru sesiune. El sau ea poate invita elevii să stabilească o intenție pentru practica lor și poate oferi sugestii pentru utilizarea mantrelor în timpul orei. Mantrele de genul” Sunt puternic”,” sunt concentrat „sau” renunț și mă predau ” pot ajuta practicantul să mențină o conexiune cu starea pe care dorește să o cultive în timpul petrecut pe covor.

această mantră este folosită în repetarea tăcută în timpul mișcării pentru a ajuta la menținerea minții concentrate. Se spune că în yoga, asanele sunt poziții ale corpului, iar mantrele sunt poziții ale minții. Mantrele, atunci când sunt utilizate în acest mod, sunt mai mult ca afirmații și vă ajută să vă mențineți conectat la o anumită stare de spirit.

Mantra: Limba sacră a sanscrită

Noțiuni de bază la rădăcina veche a tuturor, mantra, la baza ei, este baza tuturor tradițiilor religioase, scripturi, și rugăciuni. Potrivit lui Pandit Vamadeva Shastri (Dr. David Frawley), atunci când sunt alese cu grijă și utilizate în tăcere, se spune că mantrele au capacitatea de a ajuta la modificarea impulsurilor, obiceiurilor și afecțiunilor subconștiente. Mantrele, atunci când sunt rostite sau scandate, direcționează puterea vindecătoare a pranei (energia forței vieții) și, în practicile vedice tradiționale, pot fi folosite pentru a energiza și accesa stările spirituale ale conștiinței. Mantra ca practică spirituală ar trebui făcută în mod regulat timp de câteva luni pentru ca efectele dorite să aibă loc.

la sfârșitul zilei, mantra este menită să vă aducă înapoi la simplitate. Trăim într-o lume atât de complexă încât este ușor să ne pierdem în toate detaliile. Mantrele vă pot ajuta să vă întoarceți la abordarea simplistă a vieții și să vă concentrați asupra acelor lucruri care vă inspiră și vă fac cu adevărat fericiți.

sunteți gata să începeți să meditați? Este la fel de ușor ca descărcarea aplicației Chopra, unde puteți accesa sute de meditații ghidate personalizate din confortul telefonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *