ce ar trebui să știți despre sindromul SJ, tulburarea autoimună Venus Williams trăiește cu

tenisul Venus Williams este gata să-și facă cea de-a 20-a apariție la US Open și a spus recent revistei People despre modul în care gestionează boala cronică care a forțat-o să se retragă din eveniment în 2011. Sindromul SJ (pronunțat arată-rânjește), tulburarea autoimună cu care trăiește Venus Williams, este similară cu artrita reumatoidă și lupusul. Williams a reușit să devină un superstar în lumea tenisului, în ciuda faptului că se confruntă cu durerea cronică și oboseala care sunt comune afecțiunii.Dr. Christopher Calapai, medic osteopatic și medic de medicină de familie certificat la bord, spune Bustle: „sindromul SJ Circusgren este locul în care sistemul imunitar devine disfuncțional și permite inflamația în diferite părți ale corpului. Simptomele frecvente includ gura uscată, dureri articulare, umflături, rigiditate și glande salivare umflate, dar la femei pot apărea uscăciune vaginală și infecții cu drojdie.”

deci, cum te simți? Potrivit Fundației SJ pentru sindromul SJ, aceste simptome pot varia de la” o senzație uscată, pietroasă sau arzătoare în ochi; dificultăți de vorbire, mestecare sau înghițire; o limbă dureroasă sau crăpată; gât uscat sau ars; buze uscate sau peeling; carii dentare; oboseală debilitantă”; și multe altele. Persoanele care trăiesc cu SJ-uri pot experimenta, de asemenea, erupții cutanate, amorțeală și furnicături în brațe și picioare, rapoarte CBS News. Williams le-a spus oamenilor că are în primul rând articulații umflate și oboseală.

Minas Panagiotakis/Getty Images Sport/Getty Images

dr.calapai îi spune lui Bustle că sindromul SJ de tip SJ, de obicei, apare la persoanele mai în vârstă de 40 de ani și este mult mai frecvent la femei decât la bărbați. El observă, de asemenea, că tratamentul se bazează pe ameliorarea simptomelor. Sindromul SJ este similar cu alte afecțiuni medicale, cum ar fi lupusul, artrita reumatoidă, fibromialgia și scleroza multiplă și nu există un singur test de sânge care să poată diagnostica tulburarea, potrivit Fundației SJ pentru sindromul SJ, deci este nevoie de un proces de eliminare pentru a obține un diagnostic. Potrivit Clinicii Mayo, tratamentul pentru SJ-uri depinde de ce parte a corpului este afectată de afecțiune. De exemplu, dacă vă confruntați cu inflamația ochilor, tratamentul include picături speciale pentru ochi. Dacă aveți gură uscată, tratamentul include medicamente care vă ajută să produceți salivă.

Williams își atribuie creșterea energiei și revenirea la tenis unei schimbări drastice în nutriție. Ea a declarat pentru revista Health la începutul anului trecut că a trecut la un plan de nutriție complet vegan pentru a combate boala autoimună și pentru a-și spori sănătatea generală. „Am început din motive de sănătate”, a spus Williams pentru sănătate. „Am fost diagnosticat cu o boală autoimună și am vrut să-mi mențin performanța pe teren. Odată ce am început, m-am îndrăgostit de conceptul de a-ți alimenta corpul în cel mai bun mod posibil. Nu numai că mă ajută pe teren, dar simt că fac ceea ce trebuie pentru mine.”Williams le-a spus oamenilor că planul ei de nutriție continuă să fie o prioritate. „Încerc să am grijă de mine și să mă odihnesc și să mă concentrez pe ceea ce mănânc”, spune ea. „Și, evident, primesc cea mai bună îngrijire medicală pe care o pot.”

Minas Panagiotakis/Getty Images Sport/Getty Images

este important să rețineți că schimbarea planului dvs. de nutriție nu este una dintre opțiunile de tratament pe care experții în sănătate le recomandă persoanelor care ar putea avea sindromul SJ. Dacă credeți că s-ar putea să aveți sindromul SJ Xvgren, cel mai bine este să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a discuta cele mai bune opțiuni de tratament pentru simptomele dumneavoastră.

cu toate că sindromul SJ este incurabil, Williams a arătat că este posibil să prospere în timp ce trăiesc cu ea. Acum, în al 24-lea an, jucând tenis profesional, după cum a raportat People, Williams se află în mijlocul unui alt sezon de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *