cartofii prăjiți McDonald ‘ s sunt vegani?

s-ar putea să credeți că cartofii prăjiți McDonald ‘ s sunt făcuți din cartofi, ulei și sare. Dar, trebuie să știți că nu este cazul.

dacă cartofii prăjiți McDonald ‘ s sunt sau nu vegani depinde de locul în lume în care le comandați. Sunt vegani în majoritatea țărilor, inclusiv în Marea Britanie. Dar, cartofii prăjiți pe care îi veți găsi în noi ramurile lanțului de fast-food nu sunt potrivite pentru vegani sau vegetarieni. Citiți mai departe pentru a afla de ce.

cuprins – Salt la un subiect

din ce sunt făcute cartofii prăjiți McDonald ‘ s?

în Marea Britanie, cartofii prăjiți McDonald ‘ s sunt cunoscuți sub numele de chipsuri și sunt făcuți din cartofi, ulei vegetal, zahăr și sare. Cu toate acestea, în alte țări, lista ingredientelor este destul de lungă și poate include carne de vită, lapte și diverse substanțe chimice.

în unele țări, lista ingredientelor pentru cartofii prăjiți McDonald ‘ s este destul de șocantă. Veganii cărora le place să călătorească ar trebui să fie conștienți de faptul că cartofii prăjiți ai lui Mc Donald nu sunt vegani în fiecare restaurant din lume. În unele cazuri, nici măcar nu sunt potrivite pentru vegetarieni.

Mcdonalds fries vegan

următorul tabel arată modul în care cartofii prăjiți McDonald ‘ s sunt potriviți pentru vegetarieni și vegani în unele țări, dar nu și în altele.

țară ingrediente vegetariene?ingrediente vegane? garantat fără contaminare?
UK YES YES YES
USA NO NO NO
Canada YES YES NO
Australia YES YES NO

United Kingdom

McDonald’s chips in the UK are 100% vegan and are approved by the Vegan Society. Chipsurile sunt făcute din cartofi și un amestec de ulei de floarea soarelui și ulei de rapiță. Sunt gătite în cuve de prăjit dedicate separat de orice produse de origine animală.McDonald ‘ s UK este una dintre singurele țări din lume care oferă cartofi prăjiți 100% vegetarieni și vegani care sunt gătite departe de orice produse de origine animală.

chips-uri McDonald ‘s ingrediente în Marea Britanie

chips-uri McDonald ‘ s UK au următoarele ingrediente:

cartofi, amestec de uleiuri vegetale nehidrogenate (floarea soarelui, rapiță), dextroză (adăugată predominant la începutul sezonului cartofului). Sarea se adaugă după gătit.

vezi ingredientele de pe site-ul McDonalds din Marea Britanie

Statele Unite

cartofii prăjiți McDonald ‘ s din SUA nu sunt potriviți pentru vegani sau vegetarieni, deoarece conțin carne de vită și lapte. Cu ani în urmă, cartofii prăjiți McDonald ‘ s erau gătite în untură (grăsime animală). Când McDonald ‘ s a trecut la ulei vegetal, clienții s-au plâns, astfel încât aroma de carne de vită a fost adăugată pentru a regla gustul.

McDonald ‘ s fries ingrediente în SUA

cartofii prăjiți McDonald ‘ s au următoarele ingrediente:

cartofi, ulei vegetal (ulei de canola, ulei de porumb, ulei de soia, ulei de soia hidrogenat, aromă naturală de vită *), dextroză, pirofosfat acid de sodiu (menține culoarea), sare.

vezi ingrediente pe site-ul McDonald ‘s SUA

celebrul proces

În 2001, McDonald’ s a fost dat în judecată de mai mulți vegetarieni și hinduși, deoarece compania nu a dezvăluit că cartofii prăjiți erau aromatizați cu Seu de vită. Compania și-a cerut scuze și a plătit 10 milioane de dolari. Cu toate acestea, nu au schimbat ingredientele, iar cartofii prăjiți McDonald ‘ s din SUA conțin încă carne de vită până în prezent.un purtător de cuvânt al McDonald ‘s a comentat: „în ceea ce privește cartofii prăjiți, oricărui client din SUA care contactează McDonald’ s SUA pentru a întreba dacă conțin aromă de carne de vită i se spune: „da. Nu avem planuri de a schimba modul în care pregătim cartofii prăjiți în SUA. Cu toate acestea, este important să știm că cartofii prăjiți sunt pregătiți diferit în alte țări.”

Canada

în Canada, cartofii prăjiți McDonald ‘ s sunt potriviți pentru vegani, deoarece nu conțin ingrediente animale. Sunt gătite separat de produsele de origine animală, deși nu există nicio garanție împotriva contaminării încrucișate.

sugerate read:alimentele care pot conține lapte sunt vegane?

McDonald’s Fries ingredients in Canada

Canadian McDonald’s French Fries have the following ingredients

Potatoes, high oleic low linolenic canola oil and/or canola oil, hydrogenated soybean oil, natural flavour (vegetable source), dextrose, sodium acid pyrophosphate (maintain colour), citric acid (preservative), dimethylpolysiloxane (antifoaming agent).

vezi ingredientele de pe site-ul McDonald ‘s Canada

Australia

în Australia, cartofii prăjiți McDonald’ s sunt vegani, deoarece nu conțin ingrediente animale. Cu toate acestea, ele pot fi gătite folosind același echipament ca și produsele care conțin ouă și lapte, astfel încât veganii stricți sau persoanele cu alergii ar putea dori să le evite.

sugerate read:alimentele care pot conține lapte sunt vegane?

McDonald ‘s fries ingrediente în Australia

Australian McDonald ‘ s Fries au următoarele ingrediente:

cartofi, ulei de rapiță, sare minerală (450), dextroză, antispumant (1521)

sau

cartofi, ulei de rapiță (regulator de aciditate (330)), dextroză monohidrat (conservant (220)), sare minerală (450), antispumant (polialchilenglicol neionic), conservant (223)

vedeți ingredientele de pe site-ul McDonald ‘s Australia

întrebări frecvente

cartofii prăjiți McDonald’ s sunt vegetarieni?

cartofii prăjiți McDonald ‘ s sunt potriviți pentru vegetarieni în majoritatea țărilor, inclusiv Marea Britanie, Australia și Canada, dar nu și în Statele Unite. Acest lucru se datorează faptului că cartofii prăjiți McDonald ‘ s us conțin carne de vită ca aditiv de aromă.

sunt chipsurile McDonald ‘ s Halal?

în majoritatea țărilor, inclusiv Marea Britanie, Australia și Canada, chipsurile McDonald ‘ s nu conțin ingrediente animale și, prin urmare, sunt Halale. Cu toate acestea, în Statele Unite, cartofii prăjiți McDonald ‘ s sunt Haram, deoarece conțin aromă de carne de vită.

mcdonalds vegan

veganii ar trebui să mănânce la McDonald ‘ s?

veganii sunt destul de divizați dacă mănâncă ceva din meniul McDonald ‘ s se aliniază principiilor lor.

în 2019, alimentele vegane & revista Living a chestionat 8.300 de vegani din Marea Britanie și a constatat că 43% dintre ei nu ar merge niciodată la McDonald ‘s.

motivele pe care veganii le dau pentru boicotarea lanțurilor de fast-food precum McDonald’ s includ:

  • nu doresc să sprijine o companie care ucide animale
  • crezând că standardele de bunăstare a animalelor ar trebui să fie mai mari
  • nu doresc să sprijine o companie care plătește angajaților salariul minim
  • preferând să sprijine întreprinderile mici

pe de altă parte, majoritatea veganilor aleg să mănânce la McDonald ‘ s.

ei ar argumenta că comanda articole vegane, cum ar fi sosul sandwich (care conține ouă) va arăta companiei că există o cerere de alimente pe bază de plante.

dacă în meniu sunt adăugate mai multe articole vegane, acest lucru, la rândul său, va însemna că omnivorii sunt mai predispuși să comande articole vegetariene sau vegane, mai degrabă decât carne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *