Caracter nul

pentru alte sensuri, vedeți simbolul nul.

caracterul null (De asemenea terminator null) este un caracter de control cu valoarea zero.It este prezent în multe seturi de caractere, inclusiv cele definite de Baudot și ITA2 coduri, ISO/IEC 646 (sau ASCII), codul de control C0, setul de caractere codificate Universal (sau Unicode) și EBCDIC. Este disponibil în aproape toate limbajele de programare mainstream. Este adesea prescurtat ca NUL (sau nul deși în unele contexte acest termen este folosit pentru indicatorul nul, un obiect diferit). În codurile pe 8 biți, este cunoscut sub numele de octet nul.

sensul original al acestui caracter a fost ca NOP—atunci când este trimis la o imprimantă sau la un terminal, nu face nimic (unele terminale, totuși, îl afișează incorect ca spațiu). Când teleimprimantele electromecanice au fost utilizate ca dispozitive de ieșire a computerului, unul sau mai multe caractere nule au fost trimise la sfârșitul fiecărei linii tipărite pentru a permite timpului ca mecanismul să revină la prima poziție de imprimare pe linia următoare. Pe bandă perforată, personajul este reprezentat fără găuri deloc, astfel încât o nouă bandă neambalată este inițial umplută cu caractere nule și adesea textul ar putea fi „inserat” într-un spațiu rezervat de caractere nule prin perforarea noilor personaje în bandă peste nuluri.

astăzi caracterul are mult mai multă semnificație în C și derivatele sale și în multe formate de date, unde servește ca un caracter rezervat folosit pentru a semnifica sfârșitul unui șir, adesea numit șir terminat nul. Acest lucru permite șirul să fie orice lungime cu doar aeriene de un octet; alternativa stocării unui număr necesită fie o limită de lungime a șirului de 255, fie o regie de mai mult de un octet (există și alte avantaje/dezavantaje descrise în articolul cu șir terminat nul).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *