Cactus pere fileu (Opuntia)

pere fileu și alte specii Opuntia sunt Cactusi desert foarte populare cultivate ca plante de apartament. Sunt foarte ornamentale, alcătuite din tulpini segmentate de tampoane largi, plate, groase, care sunt acoperite cu spini.

unele au spini mari, rotunzi, în timp ce altele au ghimpi mici, asemănătoare părului, care se detașează la contactul cu planta, se lipesc în piele și pot fi dificil de îndepărtat-Deci manipulați cu grijă.

fructele comestibile, în formă de lămâie sau în formă de prune, numite uneori smochine indiene, ale unor specii de Opuntia devin o delicatesă în Marea Britanie. Ele sunt, de asemenea, foarte colorate și ornamentale. Când sunt maturi, exteriorul lor devine roșu aprins, iar carnea interioară devine portocalie. Unele soiuri sunt galbene la exterior când sunt coapte și verzi în interior. Acestea nu sunt la fel de dulci și sunt folosite în siropuri, conserve și jeleuri. Cu toate acestea, aveți nevoie de condiții perfecte pentru ca plantele să producă fructe de dimensiuni bune în Marea Britanie.

cum se cultivă cactuși de pere

cultivare

în interior, perele au nevoie de o poziție puternic luminată, de preferință un aspect orientat spre sud sau spre vest sau cultivat într-o seră sau într-o seră încălzită cu lumină bună, completă. Au nevoie de 4-6 ore de soare direct vara.

nu sunt reci sau rezistente la îngheț, dar pot fi mutate afară într-o terasă caldă și însorită vara. Asigurați-vă că le aduceți înapoi în interior înainte ca vremea să se răcească la începutul toamnei.

au nevoie de o temperatura minima de primavara si vara de 18% C (65% F), dar prefera temperaturi mai reci in toamna si iarna de 7-13% c (45-55% F) in timp ce sunt in stare latenta. Păstrați-le departe de căldură directă și radiatoare, precum și de curenți și ventilatoare care provoacă temperaturi fluctuante.

soiuri de cactus de pere

există mai mult de 200 de specii de Opuntia. Acestea variază în înălțime de la plantele cu creștere redusă, ajungând la 30cm (1ft) înălțime până la cele care pot ajunge cu ușurință la 5,4 m (18ft).

probabil cel mai bun pentru a crește acasă este Opuntia microdasys, care are numele comun de urechi de iepuraș. Aceasta crește doar la 30-45cm (12-18in), are tampoane ovale cu smocuri de spini mici, aurii. Dar nu vă lăsați păcăliți de mărimea lor, aceste ghimpi mici pot fi la fel de incomode ca și spini mult mai mari dacă le obțineți în degete.

Cactus de pere în floare

plantarea cactusilor de pere

la fel ca toți ceilalți cactuși din deșert, au nevoie de un compost foarte bine drenat, deci fie adăugați pietriș suplimentar unui Compost John Innes, fie, mai bine, utilizați un compost recomandat special pentru cactuși suculente.adăugați un topdressing de pietriș, pietricele sau nisip ascuțit pe partea de sus a compostului pentru a produce un aspect natural, finit și pentru a preveni baza plantei stând în compost umed.

aveți grijă la spini atunci când manipulați plantele. Atunci când ghiveciul sus sau altfel se deplasează plantele, se plătește să poarte mănuși și de a folosi un guler făcut dintr-un ziar laminate în jurul tulpinii.

locații de plantare sugerate și tipuri de grădină

plantă de casă, plantă de interior, plantă de terasă de vară.

cum să ai grijă de cactușii de pere

fiind cactuși de deșert, mulți oameni cred că nu trebuie să-i Udi. În timp ce pot supraviețui perioade lungi de secetă prin stocarea apei în tulpinile lor, ele cresc – și înfloresc – mult mai bine dacă li se oferă rezerve adecvate de apă. Apă moderat atunci când plantele sunt în creștere (din martie/aprilie până în septembrie), dar mai puțin când sunt latente – o dată sau de două ori pe lună poate fi suficientă toamna și iarna. Lăsați compostul să se usuce ușor înainte de a uda din nou și lăsați întotdeauna compostul să se scurgă, fără a permite niciodată vasului să stea în apă.

hrăniți cu o hrană lichidă echilibrată o dată pe lună în timpul sezonului de creștere de la sfârșitul primăverii până la sfârșitul verii, dar nu vă hrăniți toamna și iarna.

perele înțepătoare trebuie repoziționate numai atunci când este absolut necesar – numai atunci când devin extrem de potbound sau au depășit recipientul actual. Repotați în oala de dimensiunea următoare doar la sfârșitul primăverii sau la începutul verii.

sezon(e) de înflorire

vară

sezon(e) de frunziș

Primăvară, Vară, Toamnă, Iarnă

lumina soarelui

soare plin

Tipul de sol

argilos

pH-ul solului

neutru

umiditatea solului

bine drenat

înălțimea maximă

până la 5.4M (18ft) în funcție de specie

răspândirea finală

până la 3m (10ft) în funcție de specie

timpul până la înălțimea finală

10-20 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *