Când Laboratoarele Nu Mai Cresc?

un cățeluș de laborator poate părea să crească foarte repede în fața ochilor tăi. Ele cresc prea repede încât nici măcar nu puteți observa clar creșterea lor. La doar câteva zile după ce ați ajuns acasă un cățeluș Labrador, îl observați din ce în ce mai mare.

mulți proprietari de laboratoare îmi pun o întrebare obișnuită, când laboratoarele încetează să crească? Este un an? sau mai mult de un an? sau mai puțin.

ai chiar îndoieli ca, atunci când pui de laborator opri în creștere?

Acest articol de mai jos vă oferă răspunsuri la diverse întrebări, cum ar fi

când încetează Labradorii să crească? Când este un laborator complet crescut? Există diferențe în laboratoarele de ciocolată și negru în ceea ce privește creșterea?

Labrador retrievers intră în categoria câinilor de rasă mare. Rasele mari, în general, durează mai mult să crească și să se maturizeze în comparație cu alte rase mai mici.

cât de repede cresc laboratoarele?

Labradorii cresc în cea mai mare parte până la a doua zi de naștere. Vrei să-ți spun vârsta exactă când se opresc din creștere? De fapt, nu există o vârstă exactă pentru realizarea acestei creșteri complete.

pentru că fiecare Labrador este diferit în ceea ce privește genele sale. Prin urmare, aproximativ un Labrador va înceta să crească în jurul vârstei de 18-24 de luni. Creșterea despre care vorbesc aici nu este despre creșterea scheletului. Deoarece majoritatea Labradorilor își finalizează creșterea scheletică în jurul vârstei de 9 luni.

Acest lucru înseamnă că un laborator realizează creșterea optimă a unui adult în ceea ce privește structura sa înainte de a ajunge la prima sa zi de naștere. Prin urmare, după luna a 9-a, creșterea se completează mai degrabă decât să devină mai înaltă și mai lungă.

factorii care afectează creșterea Labradorului

toți Labradorii nu cresc la fel, rata lor de creștere, perioada lor de creștere ar putea diferi din cauza anumitor factori. Factorii includ atât factorii pre-naștere, cât și factorii post-naștere.

factorii pre-naștere, cum ar fi genetica câinelui și alți factori ereditari, sunt de natură incontrolabilă. Dar există anumiți factori post-naștere care sunt cu siguranță sub controlul tău.

factorii post-naștere care pot afecta creșterea Labradorului includ

1. Alimente și nutriție

chiar dacă creșterea Labradorului dvs. este predeterminată în funcție de genele sale, alimentele și nutriția joacă un rol important în creșterea Labradorului.

Să presupunem că dacă luați doi pui din aceeași așternut care împărtășesc același material genetic, hrăniți un câine cu alimente de bună calitate și nu hrăniți celălalt câine în mod corespunzător. Cu siguranță puteți observa diferența dintre rata de creștere și creșterea generală între cei doi câini.

pui

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă hrăniți cățelușul Labrador cu exces de hrană și nutriție. Trebuie să înțelegeți că există un termen numit „echilibru”. Cățelușul tău Labrador ar trebui să aibă o dietă echilibrată. Laboratorul dvs. ar trebui să fie hrănit cu alimente nutritive de cantitate și calitate corespunzătoare. Mâncarea ar trebui să ajute cățelușul să-și atingă creșterea dorită în funcție de genetica sa.

pentru a înțelege cum să vă hrăniți cățelușul Labrador, consultați ghidul nostru complet despre cum să hrăniți un cățeluș Labrador.

hrănirea excesivă și alimentația excesivă pot provoca rate de creștere mai rapide în laboratoare, care pot avea un impact semnificativ asupra structurii scheletice a acestora. Această hrănire excesivă poate determina oasele unui laborator să crească rapid și poate provoca diverse probleme ortopedice la labradori.

2. Sănătatea generală a câinelui

sănătatea generală a câinelui dvs. poate juca, de asemenea, un rol major în creșterea acestuia. Există diverse probleme de sănătate care pot avea un impact semnificativ asupra creșterii câinelui dvs.

Pentru să presupunem că, dacă un câine are o infestare cu viermi grei, viermii prezenți în corpul câinelui consumă suficiente calorii de la câine, ceea ce poate provoca încetinirea creșterii generale a câinelui.

prin urmare, câinele ar trebui să fie suficient de sănătos pentru a-și atinge creșterea optimă.

3. Sterilizarea

sterilizarea poate avea cu siguranță un impact asupra creșterii Labradorului tău. Deoarece sterilizarea elimină complet hormonii sexuali ai câinelui dvs., care sunt responsabili nu numai pentru comportamentul sexual, ci și pentru reglarea creșterii corpului.

un crescător expert poate observa cu ușurință diferența dintre un laborator sterilizat și unul intact doar uitându-se la creșterea corpului său.

oasele câinilor castrați continuă să crească mai mult decât creșterea reală. Închiderea plăcii de creștere pare să fie întârziată la câinii castrați și face ca câinii castrați să aibă o creștere osoasă mai lungă. Potrivit unui studiu, creșterea osoasă lungă are ca rezultat modificări ale conformației articulare, ceea ce poate duce la un risc de displazie de șold.

Acest lucru este mai semnificativ la câinii castrați la o vârstă mai mică. Puteți citi mai multe despre sterilizarea Labradorului în acest articol.

când este un laborator complet crescut?

creșterea nu poate fi considerată doar în ceea ce privește aspectul fizic. Un Labrador complet crescut înseamnă un laborator care și-a finalizat creșterea fizică, mentală și emoțională. Prin orice mijloace, un Labrador nu poate fi considerat complet crescut înainte de vârsta de 18 luni.

când un laborator ajunge la a 9-a lună, acesta completează creșterea structurii sale scheletice.

până în luna a 18-a, un laborator completează în cea mai mare parte creșterea structurii sale musculare.

până când un laborator împlinește vârsta de 24 de luni, este considerat complet crescut în toate aspectele.

prin urmare, dacă laboratorul dvs. și-a încheiat a doua zi de naștere, acesta poate fi considerat un laborator complet crescut.

etapele de creștere a Labradorului

există o anumită clasificare a etapelor de creștere a Labradorului prin care trec în timp ce se transformă într-un laborator adult complet crescut.

1. Etapa nou-născutului

aceasta este o etapă a bebelușului și este important ca micuțul cățeluș să rămână cu mama sa în această etapă. Această etapă durează până când catelul atinge vârsta de 8 săptămâni.

când laboratoarele nu mai cresc?

cățelușul trece prin diferite faze, cum ar fi deschiderea ochilor, răspunsul la sunete și lumină, încercarea de a sta în picioare și de a se poticni, interacțiunea cu proprietarii și învățarea unor lucruri importante legate de dezvoltarea socială.

înțărcarea puilor este de obicei finalizată până la vârsta de 8 săptămâni.

2. Stadiul juvenil

această etapă durează până când cățelușul atinge vârsta de 6 luni. În această etapă, puiul tău încearcă să exploreze totul în jurul lui. Își folosește gura pentru a testa și identifica mediul înconjurător.

în această etapă, puteți observa cățelușul mestecând tot ce găsește. Acest obicei de mestecat este dezvoltat din curiozitate pentru a-și identifica împrejurimile și, de asemenea, datorită dinților.

când laboratoarele nu mai cresc?

când dinții cățelușului sunt înlocuiți de dinții adulți, gura cățelușului devine fragedă și dureroasă. Prin urmare, catelul încearcă să găsească o ușurare prin acest obicei de a mesteca.

este bine să oferiți cățelușului dvs. câteva jucării de mestecat sigure pentru a oferi alinare puilor dvs. în această etapă.

stadiul adolescenței

în această etapă consideră cățelușul tău ca un adolescent plin de spirit. Această etapă începe când cățelușul tău Labrador atinge vârsta de 6 luni.

aceasta este etapa în care câinele dvs. începe să-și atingă maturitatea sexuală, chiar dacă este imatur emoțional și mental. Unii câini ar putea dura mai mult timp, încă 3 sau 4 luni pentru a deveni activi sexual.

când laboratoarele nu mai cresc?

o femelă poate avea primul sezon în această perioadă și începeți să observați comportamentul sexual la câinii masculi și femele în această etapă.

cât de mari sunt laboratoarele?

În cele din urmă, când creșterea se termină, cât de mari devin Labradorii?potrivit American Kennel Club, un laborator complet dezvoltat poate varia de la 21,5 inci la 24,5 inci la umăr.

un Labrador masculin crește până la o înălțime de 22,5 până la 24,5 inci. În timp ce un Labrador feminin atinge o înălțime de 21,5 până la 23,5 inci la umeri. În ceea ce privește greutatea, un laborator ar trebui să cântărească între 55 și 80 de kilograme.

orice Labrador retriever care atinge aceste standarde de înălțime și greutate este considerat un Labrador complet crescut.

diferențele de creștere între laboratoarele negre și cele de ciocolată

alte întrebări pe care le aud la întâmplare de la oameni sunt: când încetează să crească laboratoarele negre? și când laboratoarele de ciocolată nu mai cresc?

am auzit unii proprietari de laboratoare negre care pretind că câinii lor cresc mai mari și mai repede în comparație cu alți labradori colorați.

dar, de fapt, nu există dovezi care să demonstreze creșterea mai mare a unui laborator de culoare neagră în comparație cu celelalte laboratoare colorate.

Labrador retrievers fie galben sau negru sau ciocolată, indiferent de culoarea blanii lor cresc în același ritm și se opresc în creștere atunci când ajung la vârsta de 9 luni. Și mai târziu încep să completeze până la vârsta de 2 ani. Aceasta este o perioadă generală de creștere a fiecărui Labrador și nu este afectată de diferențele de culoare a stratului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *