Bionic heart breakthrough

SUA – furnizorii de servicii medicale din întreaga lume caută cu disperare inovații care pot combate unul dintre cei mai mari ucigași din lume: bolile cardiovasculare. Aceasta este, desigur, o provocare uriașă, deoarece procesul de proiectare și testare a acestor dispozitive este atât de complex. Dar o descoperire condusă de cercetătorii MIT ar putea transforma în curând ceea ce este posibil. Folosind robotica și țesutul cardiac, ei au fost pionierii unei inimi bionice care oferă un model realist pentru testarea valvelor protetice și a altor dispozitive cardiace.

„testarea de reglementare a dispozitivelor cardiace necesită multe teste de oboseală și teste pe animale”, explică Ellen Roche, profesor asistent de inginerie mecanică la MIT. „ar putea reprezenta în mod realist ceea ce se întâmplă într-o inimă reală, pentru a reduce cantitatea de testare pe animale sau pentru a repeta designul mai repede.”

înseamnă, de asemenea, că inginerii și proiectanții acestor dispozitive își pot testa și dezvolta ideile minus implicațiile restrictive ale costurilor; pe o inimă bionică care schimbă jocul, care încorporează o ‘ matrice robotică moale de mușchi artificiali ‘într-un sistem care pompează’ca un lucru real’.

cercetătorii cred că inima bionică va ajuta proiectanții să testeze mai eficient dispozitivele cardiace, cum ar fi valvele cardiace protetice și, în cele din urmă, să revoluționeze soluțiile din domeniu.”Imaginați-vă că un pacient înainte de implantarea dispozitivului cardiac ar putea avea inima scanată, iar apoi clinicienii ar putea regla dispozitivul pentru a funcționa optim la pacient cu mult înainte de operație”, a adăugat Chris Nguyen, co-autor principal la MGH și Centrul Martinos. „De asemenea, cu o inginerie suplimentară a țesuturilor, am putea vedea că inima hibridă biorobotică poate fi folosită ca o inimă artificială — o soluție potențială foarte necesară, având în vedere epidemia globală de insuficiență cardiacă, unde milioane de oameni sunt la mila unei liste competitive de transplanturi de inimă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *