avantajele și dezavantajele telefoanelor mobile pentru studenți-care este părerea dvs. despre utilizarea telefoanelor mobile în școli?

astăzi ubicuitatea smartphone-urilor este o prezență omniprezentă, toată lumea, de la gimnaziu la directori de nivel înalt și directori executivi, având un telefon în buzunar. Telefoanele sunt instrumente extrem de utile, cu un potențial incredibil de comunicare și organizare, precum și avantajele evidente de a avea o bogăție de cunoștințe accesibile chiar la îndemână.cu toate acestea, cu orice tehnologie nouă, indiferent cât de benefică, vine potențialul de abuz. Jocurile Video, YouTube și alte multimedia consumate în mod obișnuit pe smartphone-uri pot deveni distrageri semnificative în special pentru tinerii studenți, în timp ce social media este cunoscută pentru caracteristicile sale de dependență, precum și pentru a fi un teren de reproducere pentru hărțuirea cibernetică și alte probleme de socializare.

având în vedere aceste argumente pro și contra, apare o întrebare de lungă durată: ar trebui școlile să interzică telefoanele mobile? Sau ar trebui școlile să se adapteze la această tehnologie emergentă în moduri care fac uz de avantajele lor, atenuând în același timp efectele abuzului?

nu se poate nega potențialul telefoanelor ca instrument educațional. Una dintre cele mai importante modalități este de fapt reflectarea mediului educațional actual. Multe programe de învățământ majore, cum ar fi Bacalaureatul internațional, se îndepărtează de memorarea pe de rost și învățarea manualelor, la educație care implică mai mult analiza și gândirea critică, din cauza disponibilității pe scară largă a informațiilor la îndemână. Smartphone-urile permit accesul la enciclopedii, videoclipuri și biblioteci întregi de cunoștințe, chiar în buzunarul cuiva.

un alt avantaj este potențialul de învățare colaborativă, în special pentru proiectele de grup. Elevii sunt capabili să organizeze, să împărtășească note și informații și să se conecteze la un nivel mai profund decât oricând. Aceleași instrumente de colaborare și teleconferință la care întreprinderile nu puteau decât să viseze, sunt acum disponibile fiecărui student datorită smartphone-ului lor.

impacturi Negative

după cum sa menționat mai sus, smartphone-uri absolut poate fi o distragere a atenției. Un joc video lansat recent și extrem de popular a ajuns la știri ca o distragere semnificativă pentru studenții echipați cu smartphone-uri. Profesorii ar prinde chiar și elevii care joacă jocul în timpul orei.

o altă problemă este dependența de social media și hărțuirea cibernetică. Au existat multe cazuri de acest lucru de-a lungul anilor, pe măsură ce social media a proliferat, deși problema este una foarte complexă și poate indica o combinație de tehnologie și, probabil, conștientizarea și creșterea sănătății mintale.

în cele din urmă, atunci când iau notițe, elevii captează uneori doar fotografii ale notelor cu telefoanele lor, mai degrabă decât să le scrie sau să le tasteze. Studiile au arătat că luarea notelor, în special a celor scrise de mână, este mult mai bună pentru păstrare și înțelegere.

ar trebui să fie interzise sau îmbrățișate?

pentru toate avantajele și dezavantajele lor, nu se poate nega faptul că smartphone-urile sunt aici pentru a rămâne și aici pentru a înflori. Prin urmare, pentru multe școli, soluția este de a educa elevii cu privire la modul de utilizare responsabilă a acestei tehnologii, mai degrabă decât de a interzice utilizarea acesteia.

la Swiss International School Dubai, salutăm dispozitivele electronice în contextul unui cadru care promovează utilizarea atentă și productivă. Elevii au voie – dar nu sunt obligați-să aducă un telefon la școală și îl pot folosi numai înainte de sosirea la școală sau după ora 15:35. Inovația tehnologică este o parte importantă a etosului educațional al SISD și nu suntem pe cale să înăbușim asta prin interdicție. Într-adevăr, profesorii noștri au spus: „nu este la fel de simplu ca interzicerea sau confiscarea, deși am putea face asta dacă am considera că este potrivit. Este mai probabil să discutăm cu copilul de ce a ales să o folosească și care a fost impactul acestei decizii.”desigur, politica noastră vine cu reguli pentru prevenirea abuzurilor. Este pe profesor să identifice dacă un elev este distras sau neproductiv din cauza telefonului mobil. Nu există o abordare unică pentru această nouă lume curajoasă a tehnologiei, la fel ca educația în sine. Preferăm o abordare personalizată care să funcționeze pe preferințele și caracteristicile fiecărui elev, astfel încât toată lumea să aibă șansa de a învăța într-un mod care să funcționeze pentru ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *