arată

cu o sumă nu prea mare, cum ar fi 100 de dolari, puteți face mult mai mult decât să deschideți un cont de economii. Vă oferim câteva sfaturi pentru a-l investi cu înțelepciune.

investiții pentru începători

înainte de a arunca dvs. de$100 de dolari în primul lucru care vine drumul tau, trebuie să înțeleagă principiile de bază ale investiției. Investiția înseamnă a-ți pune banii la dispoziția ta, adică a-ți face banii să funcționeze pentru tine. Dacă vă păstrați factura prețioasă de 100 USD sub saltea, ghiciți ce! În 10 ani vei avea aceeași sumă. Dar, dacă îl investiți, ar putea deveni mult mai mult.

– investiți în acțiuni. Când cumpărați acțiuni într-o companie, practic ceea ce faceți este să dețineți o parte (chiar și o parte foarte mică) a acelei companii. Pe măsură ce afacerea crește, stocurile ar putea crește în preț și voil centimetrul! Ai putea să le vinzi și să câștigi mai mult decât ai investit. În plus, profiturile unei companii pot fi distribuite sub formă de dividende, potrivit site-ului Business Insider.

– în obligațiuni. Aici investiți și într-o companie sau în guvern, dar în acest caz le-ați împrumuta bani pe care îi vor returna, în cele din urmă, cu dobândă.

– în fonduri mutuale sau de schimb (ETF-uri). În acest caz, ați investi și într-un grup de acțiuni și/sau obligațiuni. Când dețineți o parte dintr-un fond de investiții sau un ETF, ați deține de fapt o parte din toate acțiunile și obligațiunile care se află în cadrul acelui fond, ceea ce vă oferă mai multă diversitate decât cu un singur stoc sau obligațiune (și, prin urmare, este mai puțin riscant).

pentru a multiplica s-a spus

luna aceasta ați reușit să reduceți cheltuielile și să economisiți aproximativ 100 USD. E prea puțin? Ei bine, dacă le investești bine, s-ar putea să nu fie. Alegeți una dintre aceste opțiuni pentru a le folosi bine:

1. Investiți-le cu o aplicație.

– Stash necesită o investiție minimă de 5 USD și, la două zile lucrătoare după descărcare și înregistrare, vă va oferi 5 USD inițial pentru a vă motiva. Apoi, puteți face investiții pe piața bursieră într-un mod fracționat. Unul dintre punctele sale pozitive este că va trebui mai întâi să răspundeți la câteva întrebări, astfel încât aplicația să vă sfătuiască unde să investiți, în funcție de profilul dvs.

– Acorns necesită, de asemenea, o investiție minimă de 5 USD. Apoi, vor propune unul dintre cele 5 portofolii disponibile în funcție de răspunsurile pe care le oferiți despre toleranța dvs. la risc (adică cât de mult risc ați putea suporta în fața volatilității pieței). Fiecare dintre aceste portofolii are șase fonduri mutuale și ETF-uri, permițându-vă să investiți atât în obligațiuni, cât și în acțiuni diversificate.

2. Introduceți un site web de împrumut (securizat).

– Lending Club este un loc unde puteți împrumuta bani într-un mod reglementat și protejat, așa cum este indicat de portalul Penny Hoarder. Ei spun că este obișnuit să primești între 14 și 15% din investiție.

– Prosper. Ca și în cazul Lending Club, ați putea primi randamente bune pentru investiția dvs.

3. În întreprinderile mici de succes. Pentru a face acest lucru, puteți accesa site-ul web al cercului de finanțare. După cum sa explicat pe site-ul lor, veți putea să vă salvați pașii greoi ai investițiilor tradiționale. Aparent, ei ar lucra doar cu întreprinderile mici, care au deja un palmares și un plan strategic să crească.

acum, că știi cum funcționează, Ai îndrăzni să investești? Amintiți-vă, în caz de îndoială sau înainte de a investi bani, să consultați un expert financiar.

vezi de asemenea și:

se așteaptă să câștige mai mult pentru a investi, și alte 5 greșeli financiare pentru a evita

cum să investească o mie de dolari inteligent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *