am crezut că am plătit pentru IMAX… Blestemă-te, LIEMAX!

în opinia mea, IMAX este unul dintre cele mai mari lucruri care se întâmplă vreodată în industria cinematografică. Nu voi uita niciodată să-l văd pe Batman zburând peste China pe un ecran uriaș care avea peste șapte etaje înălțime. Anul trecut, copiii mei uimite ca am privit eroii din Forța Trezește hop pe Millennium Falcon și să scape de pe planeta deșert de Jakku în scene care au umplut același ecran 76 picior înalt. Aceste scene au fost cu adevărat uluitoare. I-am iubit!!!!văzând acest lucru pe un ecran de aproape 8 poveste înalt a fost uimitor!

am putut vedea aceste scene așa cum au intenționat regizorii filmelor, deoarece sunt suficient de norocos să trăiesc la distanță de un teatru IMAX (este la 35 de minute de mers cu mașina… dar a meritat). Acum s-ar putea să te gândești, „mare lucru tipule. Există un IMAX la toate cele trei mall-uri din jurul meu.”Din păcate, există șanse foarte mari ca acestea să fie teatre „LIEMAX”.

de cel puțin șapte ani, teatrele au modernizat una dintre sălile lor pentru a putea arăta filme IMAX. Ei numesc aceste „IMAX Digital”. Sună minunat! Asta sună chiar mai high tech decât IMAX! Dar nu este. Aceste teatre „Digital IMAX” (pe care mulți le numesc LIEMAX) sunt mult inferioare adevăratului IMAX.așa arată un adevărat ecran IMAX.

astăzi am învățat o lecție valoroasă. Chiar și teatrele noi, construite de la bază, iau comanda rapidă pentru a instala LIEMAX în loc de IMAX. Am vrut să-i iau pe fiul meu și pe amicul său pentru a vedea Rogue One: A Star Wars Story o experiență IMAX 3D. Atât fiul meu, cât și eu urâm în mod normal 3D. ne obosește ochii și nu pare să merite cu adevărat hassle sau bani în plus. Dar acesta este un film Star Wars. Am vrut să o experimentăm în orice mod posibil.

în mod normal, vedem toate filmele IMAX la teatru 35 de minute din casa noastră. Nu e chiar atât de mult de un drum. Cu toate acestea, de data aceasta, am decis să arunc zarurile. Un nou teatru 12 auditorium tocmai s-a deschis la aproximativ 10 minute de casa noastră. M-am gândit că, din moment ce era nou, trebuiau să aibă un adevărat teatru IMAX. De ce nu m-am documentat ca să fiu sigur? Am făcut-o. Și asta face parte din problemă. Nici un teatru nu vă va spune că este un LIEMAX. Din punct de vedere tehnic sunt teatre IMAX… dar cele mai multe dintre ele sunt mult mai mici decât sunt menite să fie. Am căutat pe site-ul teatrului. Am verificat site-ul companiei IMAX. Niciuna dintre acestea nu a fost de ajutor. Mi s-a părut evident că nu voiau să fiu un consumator informat. Am încercat să sun la teatru, dar nu a fost listat niciun număr. Chiar dacă aș fi putut să sun, am sentimentul că adolescentul de la celălalt capăt ar spune:”ecranul este destul de mare domnule”. Am căutat pe web recenzii sau instrumente postate de alți clienți. Din păcate, teatrul era atât de nou încât zburam orb.

am decis să încerc. Am luat calea ușoară și am comandat trei bilete. Am intrat în teatru și am spus: „blestemă-te, LIEMAX!”

încă ne-a plăcut filmul (deși 3D-ul nu a făcut nimic pentru a ne îmbunătăți experiența). Dar am jurat să nu mă mai întorc niciodată la acel IMAX.

de ce? Este atât de convenabil și nu este atât de diferit de un IMAX real. Dar aici e problema. Acest teatru, și aproape toate celelalte teatre LIEMAX, percepe exact același preț ca o prezentare reală IMAX. Asta nu e cool. De asemenea, nu este cool că hey a făcut atât de dificilă găsirea informațiilor despre prezentarea lor.

dar partea cea mai rea este… există o mare diferență între IMAX și LIEMAX.

o prezentare IMAX adevărată este filmată cu camere speciale folosind film special. Rezultatul este o imagine care este mai mare, având în același timp o rezoluție semnificativ mai mare (este imensă și arată de fapt mai bine). Digital IMAX (LIEMAX) are o rezoluție maximă percepută de 2.9 K, în timp ce true IMAX are 12K. acesta nu este golf… deci, mai mult este mai bine. În termeni laici, 12K va arăta semnificativ mai bine.

calitatea imaginii nu este singura diferență. Diferența reală (cel puțin pentru mine) este dimensiunea ecranului.tu Yoda? Nu. Dimensiunea ecranului… da!

unul dintre lucrurile mele preferate despre True IMAX este că îți umple întregul câmp vizual. De fapt, stau în ultimul rând când merg, ca să pot vedea aproape colțurile ecranului. Deoarece ecranul este literalmente singurul lucru pe care îl puteți vedea, vă simțiți ca și cum ați fi în film. Nu este cazul cu LIEMAX.

următoarea imagine arată ce IMAX adevărat este destinat să fie…. un ecran inspirat de 76 ‘ x 97 ‘(acesta nu este Spinal Tap… care se măsoară în picioare).

puteți vedea diferența în comparație cu dimensiunea medie foarte neimpresionantă a unui ecran LIEMAX (etichetat „Empire”).

——————-ecran lat Standard————————————- 70mm IMAX—————————-


S-ar putea să nu mă deranjeze această diferență la fel de mult dacă companiile mi-au făcut ușor să iau o decizie informată sau dacă au taxat mai puțin pentru versiunea inferioară. Dar ei nu fac. Ei numesc ambele tipuri de prezentări „IMAX” și percep același preț. Dacă voi plăti atât de mult, vreau cu siguranță experiența completă.

chiar dacă nu se potrivesc cu adevărat IMAX, cinematografele digitale IMAX au de obicei o imagine mai bună decât media și un sunet minunat. Pentru mulți oameni, sunt sigur că aceste aspecte, combinate cu o locație mai convenabilă, duc la o experiență plăcută de film . Acestor spectatori le spun… huzzah! Dacă vă place, continuați să vă bucurați. Doar pentru că eu sunt un nebun despre acest tip de lucruri nu înseamnă alte persoane ar trebui să fie.

cu toate acestea, dacă doriți să găsiți un IMAX adevărat lângă dvs., câțiva dependenți de filme utile au oferit câteva instrumente pentru a vă ajuta în căutarea dvs.

harta locațiilor IMAX adevărate

lista locațiilor IMAX căutate

Iată un articol despre IMAX și IMAX Digital dacă doriți mai multe informații: https://en.wikipedia.org/wiki/IMAX

link-uri imagine 1, 2, 3, 4, 5, 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *