ai* într-adevăr * nevoie de o crema de ochi ?

crema de ochi a fost mult timp în centrul unei dezbateri aprinse în industria frumuseții. Unii dermatologi recomandă utilizarea unuia pentru îngrijirea pielii deosebit de delicate și sensibile din jurul ochilor, în timp ce alții susțin că este un pas inutil—și scump—suplimentar. „Cremele pentru ochi sunt doar hidratante elegante, formulate pentru a se potrivi cu pH-ul lacrimilor tale, atât de puțin iritante”, scrie dermatologul certificat de bord Dr.Aegean Chan într-o postare pe Instagram. „Părerea mea personală este că orice hidratant este tot ce ai nevoie în acea zonă.”

spre deosebire de unele non-negociabile de îngrijire a pielii, cum ar fi protecția solară și decolarea machiajului noaptea, nu există încă un răspuns clar dacă ar trebui sau nu să folosiți cu adevărat cremă de ochi. Pentru a vă ajuta să decideți dacă merită să vă răsfățați, am cerut doi profesioniști să-și împărtășească opiniile cu privire la acest subiect. Citiți mai departe pentru a afla cum un dermatolog și un estetician vă recomandă să vă îngrijiți de zona dvs. atât de delicată sub ochi.

care este diferența dintre crema hidratantă și crema de ochi?

„un hidratant este destinat să mențină și / sau să crească hidratarea suprafeței pielii”, spune dr.Monica Li, dermatolog și instructor clinic la Departamentul de Dermatologie și știință a pielii al Universității din British Columbia. „Ca atare, poate fi folosit aproape oriunde pe corp.”

o cremă de ochi, pe de altă parte, este special formulată pentru a fi utilizată sub ochi, o zonă în care pielea este notoriu delicată și predispusă la semne de îmbătrânire. Ca atare, tinde să fie mai ușor în textură și să conțină ingrediente active—cum ar fi acidul hialuronic sau vitamina C—care vizează preocupări specifice. „În funcție de ingrediente , o cremă de ochi poate avea efecte hidratante, antiinflamatorii sau antioxidante . De asemenea, poate reduce pufarea, lumina pielea sau reduce aspectul liniilor fine din zonă.”

este sigur să folosiți crema hidratantă ca cremă pentru ochi?

„depinde și este mai mult despre adecvare decât despre siguranță”, spune dr. Li. „în general, hidratantele pot fi folosite ca o cremă de ochi. Cu toate acestea, compoziția unui hidratant poate să nu fie la fel de potrivită pentru pielea din jurul ochilor, având în vedere cât de delicată și subțire este zona. O cremă de ochi este special formulată pentru a fi blândă. Rețineți că pielea din jurul ochilor este prima care prezintă semne de îmbătrânire (cum ar fi ridurile și laxitatea), astfel încât un produs de îngrijire a pielii făcut pentru a viza aceste preocupări poate fi atât preventiv, cât și reparativ.”

Hania Shehadeh, esteticianul șef al Odacit, este de acord. „Hidratantele tind să aibă uleiuri și acizi mai grei care pot provoca iritarea ochilor și a pielii”, explică ea.

când este momentul potrivit pentru a începe să utilizați crema de ochi?

„o cremă de ochi poate fi pornită oricând”, spune dr.Li, menționând că este cel mai bine utilizată pe pielea adultă. „Pielea matură —cum ar fi laxitatea pielii, liniile fine, tonul plictisitor sau pigmentarea neuniformă—poate beneficia mai mult de utilizarea sa și poate vedea mai multe îmbunătățiri cu o aplicare consecventă în timp.”

care este cea mai bună tehnică pentru aplicarea cremei de ochi?

În ciuda numelui său, crema de ochi nu trebuie aplicată prea aproape de ochi, cum ar fi pe pleoape sau direct sub genele de jos. „Aplicați o cantitate de mazăre în jurul ambilor ochi, atingeți ușor în jurul osului orbital cu degetul inelar și apoi neteziți-l până la templu”, explică Shehadeh.

aveți nevoie de puțin ajutor suplimentar pentru a arăta cât mai bine după o noapte lungă? „Puteți utiliza un Gua Sha rece sau o rolă de față după aplicare pentru a ajuta la puffiness, fermitate și strălucire în jurul zonei ochilor”, adaugă Shehadeh. Ea recomandă depozitarea instrumentelor de față în frigider atunci când nu le folosiți pentru răcire instantanee și de-puffing.

ce ingrediente ar trebui să caute consumatorii atunci când cumpără cremă de ochi?

„Acest lucru va depinde de obiectivele de îngrijire a pielii”, explică Dr. Li. „unele ingrediente cheie de căutat includ acidul hialuronic și ceramidele , retinolul , vitamina C și cofeina.”Shehadeh sugerează ingrediente pe bază de plante, cum ar fi aloe, acid hialuronic, alge sau extracte de alge marine și uleiuri ușoare, cum ar fi jojoba, pentru a calma și hidrata, precum și extracte de ceai verde și cofeină. „Aceste ingrediente s-au dovedit a ajuta la protejarea zonei delicate a ochilor”, adaugă ea.

cremele de ochi retinol sunt sigure de utilizat în jurul zonei delicate a ochilor?

deși sunt formulate special pentru conturul ochilor, cremele pentru ochi retinol sunt puternice și trebuie utilizate cu precauție. „Cremele de ochi retinol fără prescripție medicală sunt relativ sigure, deoarece conțin niveluri mai scăzute de retinol”, spune Shehadeh. „Dar nu aș recomanda utilizarea unuia pentru o perioadă lungă de timp. Dacă utilizați o cremă de ochi pe bază de retinol, sugestia mea ar fi să o aplicați doar noaptea și să folosiți o cremă de ochi ușoară și hidratantă pentru utilizarea în timpul zilei.”

dacă pielea este sensibilă sau reactivă, evitați formulele care conțin retinol și optați pentru ingrediente blânde, hidratante, cum ar fi acidul hialuronic și aloe vera.

poate crema de ochi să provoace milia sau să o înrăutățească?

Milia este o afecțiune care determină formarea unor mici umflături albe nedureroase pe față (adesea pe obraji) sau pe pleoape. Sunt de fapt chisturi minuscule care se formează sub piele atunci când keratina, o proteină produsă în mod natural de corpul tău, devine prinsă, explică Dr. Li.

potrivit lui Shehadeh, crema de ochi nu ar trebui să provoace sau să agraveze milia dacă o folosești pe cea potrivită. Dacă sunt cauzate de produse, micile umflături sunt „de obicei rezultatul cremelor de ochi care conțin creme sau uleiuri grele, în combinație cu acumularea de piele moartă”, adaugă ea. „Dacă credeți că crema dvs. de ochi provoacă milia, înlocuiți produsul actual cu o cremă de ochi pe bază de apă sau aloe.”Dacă nu rezolvă problema, ar trebui să consultați un dermatolog.

vândut pe ideea de a adăuga cremă de ochi la rutina de îngrijire a pielii? Răsfoiți câteva dintre preferatele noastre de mai jos.

Galerie

chiar ai nevoie de o crema de ochi?
crema de ochi Kiehl\'s Fuel eye fotografiată pe un fundal alb.'s Eye Fuel eye cream photographed on a white background.

pentru a trata pufarea, căutați o cremă de ochi care conține cofeină.

combustibil ochi Kiehl, $ 34, sephora.com.

FILED UNDER: Alegerea editorului de frumusețe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *