Agenția Națională de informații geospațiale

eforturile de cartografiere și cartografiere ale SUA au rămas relativ neschimbate până la Primul Război Mondial, când fotografia aeriană a devenit un contribuitor major la inteligența câmpului de luptă. Folosind telespectatorii stereo, interpreții foto au revizuit mii de imagini. Multe dintre acestea au fost de aceeași țintă în unghiuri și momente diferite, dând naștere la ceea ce a devenit analiza și cartografierea imaginilor moderne.

Engineer Reproduction Plant (ERP)Edit

Engineer Reproduction Plant a fost prima încercare a Corpului Inginerilor de armată de a centraliza producția, tipărirea și distribuția de cartografiere. A fost localizat pe terenul Colegiul de război al Armatei în Washington, D. C. anterior, cartografierea topografică fusese în mare parte o funcție a unităților individuale de ingineri de teren care foloseau tehnici de topografie pe teren sau copiau produse existente sau capturate. În plus, ERP și-a asumat „supravegherea și întreținerea” colecției de hărți a Departamentului de război, începând cu 1 aprilie 1939.

Army Map Service (AMS) /US Army Topographic Command (USATC)Edit

odată cu apariția aviației din Al Doilea Război Mondial, sondajele de teren au început să dea loc fotogrammetriei, interpretării fotografiilor și geodeziei. În timpul războiului, a devenit din ce în ce mai posibilă compilarea hărților cu o muncă minimă pe teren. Din aceasta a apărut AMS, care a absorbit ERP-ul existent în mai 1942. Acesta a fost situat pe site-ul Dalecarlia (inclusiv clădirile numite acum pentru John C. fr Inktokmont și Charles H. Ruth) pe MacArthur Blvd., chiar lângă Washington, D. C., în județul Montgomery, Maryland și adiacent rezervorului Dalecarlia. AMS a fost desemnat ca activitate de teren inginer, începând cu 1 iulie 1942, prin Ordinul General 22, OCE, 19 iunie 1942. Serviciul de hărți al Armatei a combinat, de asemenea, multe dintre Organizațiile de informații geografice rămase ale armatei și Divizia de informații tehnice inginerești. AMS a fost redesignat SUA. Comandamentul topografic al armatei (USATC) la 1 septembrie 1968 și a continuat ca organizație independentă până în 1972, când a fost fuzionată în noua Agenție de cartografiere a apărării (DMA) și reproiectată ca Centrul topografic DMA (DMATC) (vezi mai jos).

Aeronautical Chart Plant (ACP)Edit

după război, pe măsură ce capacitatea și autonomia avionului s-au îmbunătățit, nevoia de diagrame a crescut. Corpul aerian al Armatei și-a înființat unitatea de hartă, care a fost redenumită ACP în 1943 și se afla în St.Louis, Missouri. ACP a fost cunoscut sub numele de SUA. Centrul de hărți și informații aeronautice ale Forțelor Aeriene (ACIC) din 1952 până în 1972 (a se vedea DMAAC de mai jos).

Centrul Național de interpretare fotografică (NPIC)Edit

sigiliul NPIC

cu puțin timp înainte de a părăsi funcția în ianuarie 1961, președintele Dwight D. Eisenhower a autorizat crearea Centrului Național de interpretare fotografică, un proiect comun al CIA și DOD din SUA. NPIC a fost o componentă a direcției de știință și Tehnologie a CIA (DDS &T) și funcția sa principală a fost analiza imaginilor. NPIC a devenit parte a Agenției Naționale de imagini și cartografiere (acum NGA) în 1996.

Criza Rachetelor Cubanezeedit

Articol principal: Criza Rachetelor Cubaneze

NPIC a identificat pentru prima dată baza Uniunii Sovietice de rachete în Cuba în 1962. Prin exploatarea imaginilor de la survolurile U-2 și a filmelor din canistre ejectate de orbita Corona (satellite)s, analiștii NPIC au dezvoltat informațiile necesare pentru a informa SUA. factorii de decizie politică și operațiunile de influență în timpul crizei rachetelor cubaneze. Analiza lor a atras atenția la nivel mondial când administrația Kennedy a declasificat și a făcut publică o parte din imaginile care înfățișează rachetele sovietice pe pământ Cubanez; Adlai Stevenson a prezentat imaginile Consiliului de securitate al Organizației Națiunilor Unite la 25 octombrie 1962.

directorii NPICEdit

Director durata mandatului
Arthur C. Lundahl mai 1953 – iulie 1973
John J. Hicks iulie 1973 – mai 1978
generalul de brigadă Rutledge P. Hazzard iunie 1978 – februarie 1984
Robert M. huffstutler februarie 1984 – ianuarie 1988
Frank J. Ruocco februarie 1988 – februarie 1991
Leo A. Hazlewood februarie 1991 – septembrie 1993
Nancy E. Bone octombrie 1993 – septembrie 1996

Agenția de cartografiere a apărării (DMA)Edit

Agenția de cartografiere a Apărării a fost creată la 1 ianuarie 1972, pentru a consolida toate activitățile de cartografiere militare ale SUA. „Certificatul de naștere” al DMA, Directiva DoD 5105.40, a rezultat dintr-o directivă prezidențială clasificată anterior, „organizarea și gestionarea comunității de informații străine din SUA” (5 noiembrie 1971), care a direcționat consolidarea funcțiilor de cartografiere dispersate anterior între serviciile militare. DMA a devenit operațional la 1 iulie 1972, în conformitate cu ordinul General 3, DMA (16 iunie 1972). La 1 octombrie 1996, DMA a fost pliat în Agenția Națională de imagini și cartografiere – care a devenit ulterior NGA.

DMA a avut mai întâi sediul la Observatorul Naval al Statelor Unite din Washington, D. C., Apoi la Falls Church, Virginia. Forța sa de muncă în mare parte civilă a fost concentrată la locurile de producție din Bethesda, Maryland, Virginia de Nord, și St.Louis, Missouri. DMA a fost format din Divizia de cartografiere, cartografiere și geodezie, Agenția de informații pentru apărare (DIA) și din diferite organizații legate de cartografiere ale serviciilor militare.

  • Centrul hidrografic DMA (DMAHC)

DMAHC a fost format în 1972, când biroul hidrografic al Marinei și-a împărțit cele două componente: componenta grafică a fost atașată la DMAHC, iar componenta de sondaj s-a mutat la Biroul Oceanografic Naval, Bay St.Louis, Mississippi, pe baza a ceea ce este acum Centrul Spațial Stennis. DMAHC a fost responsabil pentru crearea hărților terestre ale zonelor de coastă din întreaga lume și a hărților hidrografice pentru DoD. DMAHC a fost inițial localizat în Suitland, Maryland, dar ulterior s-a mutat în Brookmont (Bethesda), Maryland.

  • Centrul topografic DMA (DMATC)

DMATC a fost localizat în Brookmont (Bethesda), Maryland. A fost responsabil pentru crearea hărților topografice la nivel mondial pentru DoD. Locația DMATC în Bethesda, Maryland este fostul site al sediului NGA.

  • DMA centru hidrografic / topografic (DMAHTC)
    DMA DMAHTC DUI.png

DMAHC și DMATC au fuzionat în cele din urmă pentru a forma DMAHTC, cu birouri în Brookmont (Bethesda), Maryland.

  • DMA Aerospace Center (DMAAC)

DMAAC își are originea în Centrul de hărți și informații aeronautice al Forțelor Aeriene ale SUA (ACIC) și a fost localizat în St.Louis, Missouri.

Agenția Națională de imagistică și cartografiere (NIMA)Edit

sigla, sigiliul și steagul NIMA

NIMA a fost înființată la 1 octombrie, 1996, prin Legea de autorizare a Apărării Naționale pentru anul fiscal 1997. Crearea NIMA a urmat mai mult de un an de studiu, dezbatere și planificare de către comunitățile de apărare, informații și politici (precum și Congresul) și consultări continue cu organizațiile clienților. Crearea NIMA responsabilitate centralizată pentru imagini și cartografiere.

NIMA a combinat DMA, Biroul Central de imagini (CIO) și Biroul programului de diseminare a apărării (DDPO) în întregime, precum și misiunea și funcțiile NPIC. De asemenea, au fuzionat în NIMA au fost elementele de exploatare, diseminare și procesare a imaginilor Agenția de informații a apărării, Biroul Național de recunoaștere, si Biroul de recunoaștere aeriană a apărării.

crearea NIMA a fost umbrită de reticența naturală a culturilor de a fuziona și de teama că misiunile lor respective—cartografierea în sprijinul activităților de apărare versus producția de informații, în principal în sprijinul factorilor de decizie naționali—vor fi subordonate, fiecare celuilalt.

NGAEdit

vechiul sediu al NGA din Brookmont, Maryland înainte de 2012. A fost sediul central al NGA și al agențiilor sale predecesoare din 1945. După mutarea la sediul actual, această facilitate a fost renovată și a devenit Campus al Comunității de informații-Bethesda.

odată cu adoptarea legii de autorizare a Apărării Naționale pentru anul Fiscal 2004 la 24 noiembrie 2003, NIMA a fost redenumită NGA pentru a reflecta mai bine misiunea sa principală în zona GEOINT.

2005 BRAC și impactul asupra NGAEdit

ca parte a procesului de realiniere și închidere a bazei (BRAC) din 2005, toate facilitățile majore din zona nga din Washington, D. C., inclusiv cele din Bethesda, Maryland; Reston, Virginia; și Washington, D. C., ar fi consolidat la o nouă instalație de la Fort Belvoir proving grounds. Această nouă facilitate, cunoscută mai târziu sub numele de NCE, găzduiește câteva mii de oameni și este situată pe fostul inginer care dovedește terenul de lângă Fort Belvoir. Facilitățile NGA din St. Louis nu au fost afectate de procesul BRAC din 2005.

costul noului centru, din martie 2009, era de așteptat să fie de 2,4 miliarde de dolari. Campusul centrului este de aproximativ 2.400.000 de metri pătrați (220.000 m2) și a fost finalizat în septembrie 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *