Adlai Ewing Stevenson, al 23-lea vicepreședinte (1893-1897)

„Domnul Cleveland v-a consultat încă în această măsură?”Vicepreședintele Stevenson a fost întrebat odată. „Nu încă”, a răspuns el. „Dar mai sunt câteva săptămâni din mandatul meu.”

În februarie 1900, americanul din Chicago a publicat o fotografie a fostului vicepreședinte Adlai Stevenson ținându-l în brațe pe noul său nepot, Adlai Ewing Stevenson II. În acel an, bunicul a fost din nou nominalizat pentru a candida la funcția de vicepreședinte pe biletul Democratic. O jumătate de secol mai târziu, nepotul va candida de două ori ca candidat Democratic la funcția de președinte și va câștiga o importanță națională și internațională și mai mare. Cu toate acestea, bunicul a fost cel mai aproape de a deveni președinte al Statelor Unite—când Președintele Grover Cleveland a suferit o intervenție chirurgicală critică.familia Stevenson erau presbiterieni din Irlanda de Nord care au migrat mai întâi în Pennsylvania și apoi în Carolina de Nord și Kentucky. Adlai E. Stevenson, fiul lui John Turner Stevenson și Eliza Ewing Stevenson, s-a născut la ferma familiei din Christian County, Kentucky, la 23 octombrie 1835. A urmat școala comună din Blue Water, Kentucky, prezidată de un” temut învățător”, Domnul Caskie. Ani mai târziu, când, în timp ce candidatul la vicepreședinție Stevenson era pe punctul de a vorbi la un grătar din Kentucky, bătrânul învățător s-a apropiat de platformă și a întrebat: „Adlai, am venit douăzeci de mile să te aud vorbind; nu-ți amintești de mine?”Stevenson a răspuns instantaneu:” Da, domnule Caskie, mai am câteva semne de care să-mi amintesc!”

în 1852, când Adlai avea șaisprezece ani, frost a ucis recolta de tutun a familiei. Tatăl său i-a eliberat pe cei câțiva sclavi și s-a mutat la Bloomington, Illinois, unde a operat o gateră. Adlai a lucrat în moară și a predat școala, câștigând bani pentru facultate. A urmat Colegiul Central presbiterian din Danville, Kentucky, condus de Reverendul Lewis Warner Green. Adlai s-a îndrăgostit de fiica lui Green Letitia, dar problemele familiei au întârziat căsătoria lor timp de nouă ani. Moartea tatălui său l-a determinat pe Adlai să se întoarcă la Bloomington pentru a conduce fabrica de Cherestea; apoi, când Reverendul Green a murit, Letitia și mama ei s-au mutat lângă Bloomington. Doamna Green i-a considerat pe Stevensoni inferiori din punct de vedere social și nu a favorizat o căsătorie între tineri, chiar dacă Adlai studiase dreptul și fusese admis la barou în 1858. Abia în 1866 Adlai și Letitia s-au căsătorit în cele din urmă. Au avut trei fiice și un fiu, Lewis, care a devenit tatăl candidatului prezidențial ulterior.

un Democrat pe teritoriul Republican

ca tânăr avocat, Stevenson a întâlnit avocați celebri din Illinois precum Stephen A. Douglas și Abraham Lincoln, campanie pentru Douglas în cursa Senatului din 1858 împotriva lui Lincoln. Stevenson a ținut, de asemenea, discursuri împotriva mișcării „nu știu nimic”, un grup nativist opus imigranților și catolicilor. Acest stand a ajutat la consolidarea sprijinului său în marile comunități germane și irlandeze din Illinois. Într-o zonă predominant Republicană, democratul Stevenson și-a câștigat prieteni prin povestirea sa și prin personalitatea sa caldă și captivantă. În 1860, la vârsta de douăzeci și cinci de ani, a fost numit maestru în cancelarie (un asistent într-o curte de echitate), prima sa funcție publică, pe care a ocupat-o în timpul Războiului Civil. În 1864 Stevenson a fost ales procuror Districtual, iar la sfârșitul mandatului său în 1868 a intrat în cabinetul de avocatură cu vărul său, James S. Ewing. Stevenson & Ewing a devenit una dintre cele mai proeminente firme de avocatură ale statului.

în 1874, când Stevenson a candidat pentru Camera Reprezentanților ca Democrat, ziarele Republicane locale l-au descris ca un „secesionist josnic”, dar greutățile continue din panica economică din 1873 i-au determinat pe alegători să-l măture în funcție cu prima majoritate democratică a Congresului de la Războiul Civil. Cu toate acestea, în anul alegerilor prezidențiale din 1876, biletul Republican condus de Rutherford B. Hayes și-a purtat Districtul, iar Stevenson a fost învins la limită pentru realegere, obținând 49,6 la sută din voturi. Apoi, în 1878, a candidat atât pe bilete democratice, cât și pe bilete verzi și a câștigat. Întoarcerea într-o casă din care o treime dintre colegii săi anteriori s-au retras voluntar sau au fost retrași de alegători i-a dat lui Stevenson un sentiment al schimbărilor rapide ale politicii. În 1880, din nou un an electoral prezidențial, a pierdut din nou la limită și a fost învins în ultima sa cursă pentru Congres în 1882. șeful Oficiului Poștal Stevenson a fost delegat la Convenția Democrată din 1884 care l-a nominalizat pe Grover Cleveland pentru funcția de președinte. Recordul de reformă al Cleveland ca guvernator al New York-ului a ajutat la câștigarea reformatorilor republicani, mugwumps, care i-a permis să învingă popularul, dar scandalos candidat Republican James G. Blaine. Când Cleveland a preluat funcția de președinte, mugwumps se aștepta ca el să îndeplinească obiectivele reformei serviciului public, mai degrabă decât să revină la stricăciunea democrației Jacksoniene. S-au simțit liniștiți la început când Cleveland a numit un republican capabil ca postmaster al orașului New York. Dar democrații înfometați de locuri de muncă au asediat Administrația pentru patronaj, iar președintele a trebuit să răspundă la zgomotele furioase din partea partidului său de pe Capitol Hill. în joc erau cei 55.000 de postmasteri de clasa a patra. Deși plăteau doar o mie de dolari pe an, aceste birouri erau extrem de importante pentru operațiunile politice locale. În orașele mici, poștașul cunoștea pe toată lumea, precum și poșta pe care o primeau și ziarele și revistele pe care le citeau. Aceste cunoștințe au plasat postmasterii într-o poziție excelentă pentru a informa organizația națională a partidului cu privire la opinia publică. Postmasterii locali ar distribui, de asemenea, literatura de partid în vrac mai ieftin decât dacă ar fi abordată individual. Fost candidat democrat Samuel J. Tilden, un maestru organizator politic, a reamintit administrației din Cleveland că aceste oficii poștale rurale au servit în esență ca sediu local al partidului lor. A le lăsa în mâinile republicanilor ar fi ” infidelitate față de principiile și cauzele Administrației.”

când primul asistent general de poștă Malcolm Hay, reformator al Funcției Publice, a demisionat din cauza stării de sănătate după doar trei luni de mandat, Cleveland l-a numit pe Adlai Stevenson, mai partizan, pentru a-l succeda. Dat frâu liber pentru a-i îndepărta pe deținătorii de funcții republicani, lui Stevenson I-a plăcut foarte mult să balanseze toporul. Un jurnalist Republican l-a descris pe Stevenson ca fiind „un topor oficial care a decapitat deținătorii de funcții republicani cu precizia și expedierea ghilotinei franceze în zilele Revoluției.”Supranumit” Căpetenia „pentru înlocuirea a aproximativ 40.000 de republicani cu democrați merituoși, el a” decapitat odată șaizeci și cinci de postmasteri republicani în două minute.”Republicanii au protestat, dar au recunoscut că au învârtit același topor și chiar mugwumps și-au dat seama că adevărata reformă a Serviciului Public probabil nu ar putea fi realizată până când nu s-a obținut un echilibru mai mare între deținătorii de funcții democrați și republicani.

Cleveland l-a recompensat pe Stevenson cu o nominalizare judiciară la Curtea Supremă a Districtului Columbia, dar Republicanii din Senat au refuzat să confirme omul care a eliberat atât de mulți dintre postmasterii lor. Când Cleveland a fost învins pentru realegere în 1888, președinte Benjamin Harrison numit James S. Clarkson ca prim asistent general de poștă, iar Clarkson a anulat prompt lucrarea mâinilor lui Stevenson înlocuind 32.335 din clasa a patra postmasteri. Când democrații l-au ales din nou pe Cleveland ca purtător de etalon în 1892, i-au liniștit pe obișnuiții partidului prin nominalizarea „șefului poștei”, Adlai Stevenson, pentru vicepreședinte. În calitate de susținător al utilizării banilor verzi și a argintului gratuit pentru a umfla moneda și a atenua suferința economică din districtele rurale, Stevenson a echilibrat biletul condus de Cleveland, suporterul cu bani grei, standard de aur. Chiar înainte de alegeri, Cleveland a aflat că republicanii plănuiau o expunere îngrozitoare a recordului de bani soft al lui Stevenson. Managerul de campanie din Cleveland l-a prins pe Stevenson la un angajament de vorbire din Virginia de Vest și i-a înmânat o scrisoare care susține bani sănătoși. Stevenson a semnat scrisoarea și a lansat-o presei, dezamorsând astfel problema. Biletul câștigător Cleveland-Stevenson transporta Illinois, deși nu Districtul de origine al lui Stevenson.

reformatorii Serviciului Public și-au exprimat speranța pentru cea de-a doua administrație din Cleveland, dar l-au văzut pe vicepreședintele Stevenson ca pe un simbol al sistemului de pradă. Nu a ezitat niciodată să transmită numele Democraților Departamentului poștal. Odată ce a sunat la Departamentul Trezoreriei pentru a protesta împotriva unei numiri și i s-a arătat o scrisoare pe care a scris-o aprobând candidatul. Stevenson le-a spus oficialilor Trezoreriei să nu acorde atenție niciuneia dintre avizele sale scrise; dacă ar favoriza cu adevărat pe cineva, le-ar spune personal.

argint și aur

în timp ce astfel de povești despre „unchiul Adlai” au adus zâmbete în jurul Washingtonului, prezența lui Stevenson ca următor la președinție i-a speriat pe susținătorii mai conservatori ai Cleveland. Chiar înainte ca Cleveland să preia funcția, o panică financiară pe Wall Street a aruncat națiunea în depresie. În calitate de avocat ferm al Guvernului limitat, Cleveland a dezaprobat orice program guvernamental de reducere a suferinței economice. În schimb, vicepreședintele Stevenson a reprezentat „doctrinele populiste” ale reformei monetare care se strecurau în Partidul Democrat. În iunie 1893, după ce Cleveland a propus abrogarea Sherman Silver Purchase Act și o revenire la standardul de aur, unul dintre susținătorii săi cu bani grei a scris Cleveland spunând: „Aș vrea să aveți Congresul în sesiune acum. S-ar putea să nu mai fii în viață în septembrie. Ar fi o mare diferență pentru Statele Unite dacă nu ai fi.”Scriitorul nu știa că Cleveland se confruntă cu o operațiune potențial fatală. Un fumător obișnuit de trabuc, Cleveland dezvoltase cancer la gură care necesita o intervenție chirurgicală imediată. Președintele a insistat ca operația să fie ținută secretă pentru a evita o altă panică pe Wall Street cu privire la gândul unui silverite ca Stevenson la Casa Albă. În timp ce se afla pe un iaht în portul New York în acea vară, Cleveland a avut întreaga maxilară superioară îndepărtată și înlocuită cu un dispozitiv artificial, o operație care nu a lăsat nicio cicatrice exterioară. Operația de cancer a rămas secretă încă un sfert de secol. Asistenții lui Cleveland au explicat că el a avut doar o lucrare dentară. Vicepreședintele său și-a dat seama cât de aproape a ajuns la președinție în acea vară.

între timp, o bătălie majoră a izbucnit în Senat cu privire la reforma valutară. În 1890, președintele Republican Harrison susținuse Sherman Silver Purchase Act în schimbul sprijinului republicanilor de argint pentru tariful de protecție numit după reprezentantul Ohio—și viitorul președinte—William McKinley. Dar la alegerile din 1890, nepopularul tarif McKinley a învins mulți republicani, inclusiv McKinley, a restabilit majoritățile democratice în Congres și a susținut mișcarea populistă care cerea mai multă intervenție guvernamentală în reglementarea căilor ferate, reforma valutară și ameliorarea fermelor. Disprețuitor față de populiști, Cleveland a interpretat înfrângerea Republicană ca o justificare a politicilor sale. La reintrarea în Casa Albă în 1893, a fost hotărât să abroge legea Sherman pentru a restabili încrederea în afaceri și, prin urmare, a chemat Congresul în sesiune extraordinară în August pentru a lua în considerare problema.

în octombrie 1893, eforturile de abrogare a Sherman Silver Purchase Act s-au întâlnit cu un filibuster în Senat. Senatorul Indiana Daniel Voorhees, liderul democraților din Cleveland, a anunțat că Senatul va rămâne în sesiune continuă până la vot. Oponenții au făcut apeluri repetate pentru cvorumuri, au prefăcut boală și au refuzat să apară chiar și atunci când au fost chemați de sergentul de arme al Senatului. Cei care conduceau filibusterul au beneficiat de cooperarea președintelui. Vicepreședintele Stevenson a refuzat să întoarcă spatele silveriților, care îl ajutaseră să-l nominalizeze și nu a dat niciun ajutor administrației în a-i bate pe disidenți în linie. Proeminentul corespondent de la Washington Julian Ralph știa că Senatul nu avea o procedură formală de clotură, dar a auzit că ar putea fi posibil ca vicepreședintele să întrerupă dezbaterea prin simpla ordonare a votului. Ralph a cerut opinia fostului președinte al camerei Thomas B. Reed, care a încălcat acțiuni dilatorii similare în cameră, numărând minoritatea ca fiind prezentă, chiar dacă nu au reușit să răspundă la listă. Reed a afirmat că vicepreședintele „ar putea face orice dorește dacă ar avea o majoritate în spatele său.”Dar democratul Isham G. Harris din Tennessee, președintele pro tempore,nu a fost de acord. „De ce, domnule, nu cred că ar trăi să o realizeze”, a spus Harris (care ulterior a respins citatul amenințător când a apărut în povestea lui Ralph).senatorul democrat din New York David Hill a urmat sugestia lui Ralph prin difuzarea unei petiții pentru a-l forța pe vicepreședinte să anuleze toate moțiunile dilatorii, dar nu a reușit să atragă mulți semnatari. Nici democrații nu au fost în măsură să convină asupra adoptării unei reguli de cloture. În cele din urmă, Senatul a acceptat un compromis aranjat de senatorul democrat din Maryland Arthur Pue Gorman care a stabilit o reducere treptată a achizițiilor de argint pe o perioadă de trei ani. Deși acest Acord a făcut posibilă trecerea abrogării, Președintele Cleveland nu l-a iertat niciodată pe Gorman pentru compromisul său și, ulterior, a consultat rar acest important lider Democratic. Abrogarea Sherman Silver Purchase Act a contractat doar moneda și a slăbit și mai mult economia. Silveriții au numit-o ” crima din 1893.”Democrații au devenit etichetați ca partidul” dinnerpail gol ” și au suferit înfrângeri zdrobitoare ale Congresului în 1894.

un notabil simț al umorului

Adlai Stevenson s-a bucurat de rolul său de vicepreședinte, prezidând „cea mai august adunare legislativă cunoscută bărbaților.”El a câștigat laude pentru că a condus într-o manieră demnă, nepartizană. În aparență personal el a stat șase metri înălțime și a fost ” de purtare personale fine și uniform politicos tuturor.”Deși a fost adesea invitat la Casa Albă, Stevenson a recunoscut că a fost mai puțin un consilier al președintelui decât „vecinul consilierilor săi”.”El l-a creditat pe președinte că este „politicos în orice moment”, dar a menționat că „nu sunt necesari paznici pentru păstrarea demnității sale. Nimeni nu s-ar fi gândit la o familiaritate nejustificată.”La rândul său, președintele Cleveland a pufnit că vicepreședintele său s-a înconjurat de o coterie de bărbați liberi de argint supranumiți „Cabinetul Stevenson.”Președintele chiar meditat că economia a ajuns atât de rău și Partidul Democrat, astfel divizat că „lucru logic pentru mine să fac . . . Stevenson, ” glumind că va încerca să-și obțină prietenii locuri de muncă în noul cabinet al lui Stevenson.

spre sfârșitul mandatului său, „unchiul Adlai” a fost invitat la cină la Casa senatorului Gorman. Vicepreședintele avea un puternic simț al umorului, pe care l-a suprimat în timp ce prezida Senatul, dar l-a lăsat liber în privat. La cină, Stevenson a spus că nu—i place acuzația familiară că vicepreședinții nu au fost niciodată consultați de președinte și a spus o poveste despre vicepreședintele John Breckinridge odată consultat de președintele James Buchanan-despre formularea mesajului său de Ziua Recunoștinței. „Domnul Cleveland v-a consultat încă în această măsură?”A întrebat senatorul Gorman. „Nu încă”, a răspuns Stevenson. „Dar mai sunt câteva săptămâni din mandatul meu.”Stevenson a fost menționat ca un candidat pentru a reuși Cleveland în 1896. Deși a prezidat delegația Illinois la Convenția Națională Democrată, a câștigat puțin sprijin. După cum a remarcat un Democrat, „tinerii din țară sunt hotărâți să aibă ceva de spus la următoarele alegeri și s-au săturat de aceste hack-uri vechi. Stevenson a primit o mulțime de voturi, dar Convenția a fost luată de furtună de un fost reprezentant din Nebraska, William Jennings Bryan, în vârstă de treizeci și șase de ani, care și-a rostit discursul înflăcărat „Crucea de aur” în favoarea unei scânduri de argint liber în platformă. Nu numai că democrații au respins Cleveland îmbrățișând argintul liber, dar l-au nominalizat și pe Bryan pentru președinte. Mulți democrați din Cleveland, inclusiv majoritatea ziarelor democratice, au refuzat să-l susțină pe Bryan, dar vicepreședintele Stevenson a aprobat loial biletul. În toamnă, Bryan a condus prima campanie de whistle-stop a națiunii, călătorind extensiv prin țară și surprinzând imaginația oamenilor. Deși s-a descurcat mult mai bine decât se aștepta, a pierdut alegerile în fața guvernatorului Republican din Ohio, William McKinley.un bimetalist însuși, McKinley a fugit pe o platformă standard de aur. Dar McKinley a vrut să adopte un tarif de protecție și, pentru a câștiga sprijinul republicanilor de argint, a promis că va numi o comisie bipartidă pentru a negocia un acord internațional privind bimetalismul. Silveriții sperau că un Democrat proeminent ar putea fi numit, dar când candidații lor de frunte au refuzat, s-au mulțumit cu „un om fără o greutate specială”, fostul vicepreședinte. Activitatea Comisiei a ajuns la zero. Stevenson a găsit mai multă satisfacție ca vorbitor politic, abordând toate lucrurile „pur și absolut democratice.”

după alegerile din 1896, Bryan a devenit liderul titular al democraților și lider al nominalizării în 1900. O mare parte din speculațiile ziarelor despre cine va candida ca candidat la vicepreședinție al partidului s-au concentrat pe senatorul Indiana Benjamin Shively. Dar când reporterul Arthur Wallace Dunn l-a intervievat pe Shively la convenție, senatorul a spus că „nu dorește gloria unei înfrângeri ca candidat la vicepreședinție.”Un Dunn dezamăgit a spus că încă mai trebuia să depună o poveste despre nominalizarea la vicepreședinție și apoi a adăugat: „Cred că voi scrie un articol despre unchiul Adlai.””Aceasta este o idee bună”, a spus Shively. „Stevenson este doar omul. Asta e. Unind vechiul element Cleveland cu Noua Democrație Bryan. Ai destul pentru o poveste. Dar spune, Aceasta este mai mult decât o glumă. Stevenson este doar omul.”Pentru restul zilei, Dunn a auzit alte observații favorabile despre Stevenson și, în acea noapte, fostul vicepreședinte era principalul concurent, deoarece nimeni altcineva nu era „foarte nerăbdător să fie coada a ceea ce considerau a fi un bilet de speranță părăsit.”

populiștii nominalizaseră deja biletul lui Bryan și Charles A. Towne, un republican de argint din Minnesota, cu înțelegerea tacită că Towne se va da la o parte dacă democrații vor nominaliza pe altcineva. Bryan l-a preferat pe bunul său prieten Towne, dar democrații și-au dorit unul de-al lor, iar elementul obișnuit al partidului s-a simțit confortabil cu Stevenson. Towne s-a retras și a militat pentru Bryan și Stevenson. Drept urmare, Stevenson, care alergase cu Cleveland în 1892, a fugit acum cu inamicul său Bryan în 1900. Douăzeci și cinci de ani senior la Bryan, Stevenson a adăugat vârsta și experiența biletului. Cu toate acestea, efortul lor nu a avut niciodată o șansă împotriva biletului Republican al lui McKinley și Theodore Roosevelt. Stevenson s-a întors din nou la cabinetul privat din Illinois, făcând o ultimă încercare de funcție într-o cursă nereușită pentru guvernator în 1908. După aceea, s-a retras la Bloomington, unde vecinii săi republicani l-au descris ca fiind „vântos, dar amuzant.”

bunicul și nepotul

de-a lungul lungii cariere a lui Stevenson, soția sa Letitia a fost un ” observator pasionat și judecător al oamenilor și o gazdă fermecătoare.”Deși suferea de dureri de cap migrene și reumatism sever care a forțat-o să poarte bretele pentru picioare atunci când stătea la recepții, ea a susținut cu atenție numeroasele sale campanii politice. Letitia a ajutat, de asemenea, la stabilirea fiicelor Revoluției Americane ca o modalitate de vindecare a diviziunilor dintre Nord și Sud după Războiul Civil. Ea a succedat Doamnei Benjamin Harrison ca al doilea președinte general al DAR. Adlai Stevenson II și-a amintit de casa bunicilor săi ca fiind „o gospodărie foarte formală.”Vicepreședintele s-a adresat soției sale cu „doamna Stevenson” și ea l-a numit „Domnul Stevenson.”Tânărul Adlai l-a considerat pe bunicul său „unul dintre marii raconteurs ai vremii sale” și a învățat multe despre istoria și politica americană de la el. La casa bunicului său din Bloomington a întâlnit mulți „democrați distinși” din toată țara, inclusiv William Jennings Bryan. El și-a amintit că atârnând pe perete era o litografie, „pariul pierdut”, înfățișând un domn în pălărie și redingotă plătind un pariu electoral trăgând o căruță pe o stradă sub un banner pe care scria: „Grover Cleveland și Adlai E. Stevenson.”

Adlai Stevenson a murit în Bloomington pe 14 iunie 1914. Treizeci și opt de ani mai târziu, nepotul și omonimul său, pe Atunci guvernator al Illinois, a agonizat dacă să se pună la dispoziție pentru nominalizarea democratică la funcția de președinte. Când Adlai E. Stevenson II a apărut la emisiunea de știri de televiziune Faceți cunoștință cu presa, un reporter de la Chicago Daily News l-a presat pentru un angajament spunând: „bunicul tău, vicepreședintele Stevenson, nu s-ar răsuci în mormânt dacă te-ar vedea fugind de șansa de a fi candidatul democrat în 1952? Stevenson, care detesta să renunțe la funcția de guvernator pentru ceea ce cel mai probabil ar fi o campanie inutilă împotriva eroului de război Dwight Eisenhower, a blanched la comparație și a răspuns: „Cred că trebuie să-l lăsăm pe bunicul lie.”

Versiune Print-friendly cu note de subsol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *