adevăratul Cost al transplanturilor de păr: timp, bani și efecte secundare

Dr.Patrick Carroll, MD

revizuit medical de Patrick Carroll, MD scris de echipa noastră editorială Ultima actualizare 10/07/2019

doi din trei bărbați din SUA vor experimenta o pierdere a părului până la vârsta de 35 de ani și până la vârsta de 50 de ani, aproximativ 85% vor avea „părul subțire semnificativ”, potrivit Asociației Americane pentru căderea părului. Cu alte cuvinte, există șanse mari să faci parte din acest club. și dacă sunteți doar începutul pentru a observa subtierea parului sau dacă le-ați luat un loc chel strălucitor, este probabil afectează viața de zi cu zi, făcându-te conștient de sine și, eventual, afectează stima de sine.

Din fericire, există o mulțime de opțiuni acolo dacă sunteți interesat să recuperați o parte din părul pe care l-ați pierdut în timp și viață.

transplantul de păr este una dintre aceste opțiuni. Procedura implică îndepărtarea părului sănătos dintr-o parte a capului și transplantarea acestuia în zone subțiri.

ca orice procedură chirurgicală cosmetică, aceasta poate deveni costisitoare. Dar costurile financiare sunt doar o considerație — timpul de recuperare, efectele secundare, complicațiile potențiale și rezultatele finale ar trebui să facă parte și din procesul de luare a deciziilor.

tipuri de transplanturi de păr

am parcurs un drum lung din anii 1970, când opțiunea unică de transplant de păr te-a lăsat să arăți ca o păpușă. „Dopurile de păr” erau grupuri de fire de păr care au fost mutate în părțile subțiri ale scalpului.

deoarece aceste dopuri au inclus mai multe fire de păr într-o grupare mică, acestea au fost deosebit de vizibile în tăieturile de păr scurte și spre partea din față a capului, unde mulți bărbați se confruntă cu chelie. cu toate acestea, din anii 1990, operațiile de transplant de păr s-au îmbunătățit. Acum, există două abordări general acceptate: transplantul de unități foliculare (FUT) și extracția Unităților foliculare (fue).

FUT implică recoltarea unei benzi de păr sănătos dintr-o zonă donatoare de pe cap, în general lângă spate, unde este mai puțin vizibil. Această bandă de păr donator este mutată în partea subțire a scalpului și atașată. Principalul dezavantaj al chirurgiei FUT este că lasă o cicatrice. Acesta este un aspect deosebit de important dacă vă place să purtați părul foarte scurt.

FUE este o dezvoltare mai recentă în chirurgia de restaurare a părului. Aceasta implică îndepărtarea unităților foliculare singulare — sau a foliculilor de păr singuri-și transplantarea lor într-o zonă nouă. Pentru a face acest lucru, chirurgul folosește „micro-pumni” foarte mici pentru a îndepărta firele de păr de pe scalp cu cicatrici minime. în mod evident, FUE poate dura mai mult decât FUT și este adesea cel mai potrivit pentru zone mai mici de tratament.

cum funcționează transplanturile de păr

atât operațiile de transplant de păr FUT, cât și FUE se fac în ambulatoriu. În general, veți primi anestezie locală pentru a vă amorți scalpul, dar veți rămâne treaz în timpul operației. Academia Americană de Dermatologie estimează că procedurile durează între patru și opt ore, iar unele transplanturi ar putea dura câteva sesiuni pe mai mult de o singură zi.procedura implică îndepărtarea părului sănătos și transplantarea acestuia în zona afectată. După aceea, este posibil să fiți bandajat și să vi se ofere detalii despre cum să aveți grijă de locul chirurgical la domiciliu.

costurile financiare ale transplantului de păr

ca și în cazul oricărei proceduri medicale, suma pe care o plătiți pentru operația de transplant de păr depinde de numeroși factori, printre care: piața locală (sau locul în care locuiți și locul în care vi s-a efectuat operația), dacă optați pentru FUT sau FUE, dacă trebuie să călătoriți pentru operație, chirurgul pe care îl alegeți și complexitatea cazului dumneavoastră.

acestea fiind spuse, veți cheltui probabil mii. Estimările online pun costul oriunde de la 3.000 la 15.000 de dolari și, în timp ce aceste numere variază în mod evident destul de mult, un lucru este sigur: nu este ieftin. Puține site-uri ale chirurgilor își detaliază costurile în față, dar aceasta este o cifră generală.

deoarece operația de transplant de păr este în general considerată cosmetică, este puțin probabil ca compania dvs. de asigurări să vă ajute să o plătiți. Dacă pierderea părului se datorează unei boli sau vătămări, totuși, acoperirea poate fi posibilă. Dacă vă uitați la operația de transplant de păr, cel mai bun lucru de făcut este să contactați compania de asigurări pentru a vedea opțiunile dvs. de acoperire.

timpul de recuperare și îngrijirea Post-chirurgicală

În plus față de financiare, există costuri fizice pentru orice intervenție chirurgicală. Dacă sunteți bandajat, va trebui să fiți precaut atunci când îndepărtați pansamentele acasă, deoarece acestea se pot lipi de răni.

veți experimenta, de asemenea, umflarea în zonele de origine și de transplant; chirurgul vă poate da steroizi pentru a diminua acest efect.

veți putea să vă spălați ușor părul la două până la trei zile după procedură, dar probabil veți fi avertizat împotriva purtării cămășilor pulover (inclusiv tricouri) timp de câteva săptămâni.

medicul dumneavoastră vă poate începe, de asemenea, pe un regim de minoxidil topic post-chirurgie, deși veți dori să urmați instrucțiunile lor îndeaproape ca orice produs topic ar putea provoca iritații la site-urile chirurgicale.

timpul de recuperare variază dacă ați optat pentru FUT sau FUE. În procedurile FUT, vă puteți aștepta ca zonele chirurgicale să se vindece în două până la trei săptămâni și puteți relua activitatea regulată într-o perioadă similară de timp. În FUE, site-urile dvs. chirurgicale se pot vindeca în una până la două săptămâni și puteți relua activitatea fizică regulată atunci.

complicațiile transplantului de păr

chirurgul dvs. va discuta cu dvs. posibilele complicații în chirurgia transplantului de păr. Acestea pot include:

  • durere și umflare
  • infecție
  • cicatrizare
  • dezvoltarea chistului la locul suturii
  • sângerare
  • complicații anestezice
  • probleme cardiace în timpul intervenției chirurgicale
  • nemulțumirea pacientului

alternative de Transplant de păr

în timp ce intervenția chirurgicală este un posibil curs de acțiune pentru restaurarea părului, există opțiuni mai puțin invazive (și mai accesibile) care de asemenea, s — a dovedit că funcționează-și nu necesită să mergi sub cuțit. două medicamente sunt aprobate de FDA pentru a trata căderea părului la bărbați și s-au dovedit a fi eficiente: minoxidil și finasteride. Aceste medicamente pot încetini căderea părului și pot crește densitatea părului. Ambele medicamente — minoxidil, care este de obicei aplicat local, și finasteride, care este administrat pe cale orală — sunt susținute de ani de cercetare științifică.

ultimul cuvânt despre transplanturile de păr

este perfect natural pentru tine să fii îngrijorat de pierderea părului. Dacă este ceva ce ați observat și lăsați să alunece o vreme sau ceva ce abia începeți să vedeți acum, este de înțeles să doriți să faceți ceva în acest sens.

operația de restaurare a părului poate fi eficientă pentru bărbații care doresc să-și ia înapoi încuietorile delicioase, dar nu este lipsită de avertismentele sale. Este costisitor, poate dura ceva timp pentru a se vindeca și procesul poate fi oarecum obositor (și poate un pic dureros). Dar rezultatele sunt reale și, în general, funcționează.există opțiuni alternative disponibile acolo, care sunt mai puțin invazive și mai eficiente din punct de vedere al costurilor, dar dacă aveți în vedere o intervenție chirurgicală de restaurare a părului, cel mai bun lucru de făcut este să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un dermatolog certificat despre opțiunile dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *