A 19-a aniversare a atacurilor 9/11 vede numărul morților în creștere

acesta este un articol arhivat, iar informațiile din articol pot fi depășite. Vă rugăm să se uite la ștampila de timp pe poveste pentru a vedea când a fost actualizat ultima dată.

au trecut 19 ani de când atacurile teroriste din 9/11 au luat viața a 2.974 de persoane, totuși numărul morților continuă să crească, pe măsură ce oamenii care se aflau la Ground Zero în acea zi fatidică cedează bolilor conexe.

vineri marchează aniversarea celui mai mortal atac terorist pe pământ American în care 2.750 de persoane au fost ucise la World Trade Center din New York, 184 au murit la Pentagon și alte 40 au murit în Pennsylvania. mai mult de 400 de pompieri și ofițeri de poliție din New York au fost printre morți.potrivit CDC, 3.946 din cei peste 105.000 de membri ai Programului de sănătate World Trade Center, care sprijină primii respondenți și supraviețuitorii de la Ground Zero în timpul și după atacuri, au murit.

care depășește numărul de vieți pierdute în atacurile reale.deși nu este clar câți au murit direct din cauza bolilor legate de 9/11, Newsweek a raportat că cel puțin 18.000 din totalul membrilor au fost diagnosticați cu cancer legat de 9/11.anul trecut, oficialii de la Fondul de compensare a Victimelor 9/11 și programul de sănătate WTC au declarat pentru Seattle Times că numărul persoanelor care au murit din cauza bolii legate de 9/11 a fost probabil aproape de 2.100 la acea vreme.”aproape două decenii mai târziu, mulți respondenți și supraviețuitori suferă încă efectele pe termen lung asupra sănătății, atât fizic, cât și mental”, a declarat Dr. John Howard, administrator al programului, care face parte din Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. „Hotărârea și sănătatea lor sunt acum testate în continuare de pandemia COVID-19.”

programul de sănătate WTC spune că numărul oficial al primilor respondenți 9/11 și al supraviețuitorilor care au murit din cauza coronavirusului este de 42, dar oficialii spun că numărul real este probabil mai mare.Miercuri, Departamentul de Pompieri din New York a adăugat 27 de pompieri pe lista celor care au murit de boli conexe, aducând numărul total al celor care au murit după atacuri la 227, a raportat WABC. „unele condiții de sănătate legate de WTC pot dura mulți ani pentru a se dezvolta”, a spus Howard. „Cu fiecare an care trece, devine mai imperativ ca cei care pot fi eligibili pentru programul de sănătate World Trade Center să învețe cum să se înscrie. Nu e prea târziu.”

Close Modal

sugerați o corecție

sugerați o corecție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *