46 apărare

pentru a opri un joc de întâlnire, nu îl puteți opri decât dacă îl presați. Acum, unii oameni sunt destul de buni să-l pună cu o grabă de trei oameni; Ei bine, nu suntem. De fapt, nu știu dacă suntem destul de buni să ne punem cu o grabă de patru oameni. Dacă trebuie să trimitem opt, vom trimite opt, dar nu te vom lăsa să stai acolo și să ne desparți.

— Buddy Ryan, 1986 NFL Films interviu

a trebuit să folosesc fiecare bit de cunoștințe și experiență și înțelepciune am avut de a veni cu planuri de joc pentru a ataca această apărare. Este într-adevăr cea mai singulară inovație în fotbalul defensiv din ultimii douăzeci de ani.

— Bill Walsh, interviu ESPN

apărarea 46 a fost o apărare inovatoare, cu un front defensiv unic, conceput pentru a confunda și a pune presiune asupra infracțiunii opuse, în special fundașul lor. Comparativ cu o apărare de bază 4-3, 46 schimbă dramatic linia defensivă spre partea slabă (capătul opus față de capătul strâns al infracțiunii), atât gardienii, cât și Centrul „acoperite” de capătul defensiv stâng și ambele abordări defensive. Acest front a forțat infracțiunile să dea socoteală imediat apărătorilor aliniați direct în fața lor, ceea ce a făcut mult mai dificilă executarea sarcinilor de blocare, cum ar fi tragerea, prinderea și protecția la trecere în general. Mai mult, capătul defensiv slab al părții ar fi aliniat la unu la doi metri în afara abordării ofensive din stânga, lăsând atacul advers om-la-om atunci când încearcă să blocheze graba pasului.

o altă caracteristică cheie a celor 46 este că ambii fundași externi tind să joace pe partea puternică a formației. Pentru a evita confuzia, linebackerii laterali puternici și slabi (care nu mai sunt aliniați pe laturile opuse) sunt adesea redenumiți ‘Jack’ și ‘Charlie’ linebackers, respectiv. Linebackers se aliniază în spatele linemen undeva între unu și trei metri de linia de îmbulzeală. Tactica principală este să te grăbești între cinci și opt jucători la fiecare joc, fie pentru a ajunge rapid la Fundaș, fie pentru a perturba jocurile de alergare, deși scăderea unor jucători înapoi în acoperirea paselor după ce aparent indică faptul că vor blitz (vezi zona blitzing) este o altă metodă de a crea confuzie. Ryan ar folosi toate aceste rushers pentru a out-om și copleșească infracțiunea. O altă cheie majoră pentru 46 este capacitatea cornerbacks pentru a juca om liber și cucui și a alerga de acoperire. Bump and run poate permite apărării să înlăture capacitatea imediată de luare a deciziilor a fundașului, perturbând calendarul traseelor scurte necesare pentru a face o aruncare rapidă pentru a bate apărarea 46.

formația a fost foarte eficientă în NFL din anii 1980, deoarece a negat adesea Jocul de alergare al unei echipe și i-a forțat să arunce mingea. Acest lucru a fost dificil pentru multe echipe la acea vreme, deoarece majoritatea jocurilor ofensive de trecere s-au centrat pe Pasul play-action, situație care a favorizat adesea apărarea și mai mult, fundașul aliniat pentru a primi lovitura direct din spatele centrului.

în prezent, 46 este rar folosit în fotbalul profesionist și universitar. Acest lucru se datorează în mare parte mai multor formațiuni receptoare și răspândite. Linia de opt oameni pe care cei 46 au prezentat-o a fost cea mai eficientă împotriva celor două spate, două seturi de receptoare largi comune în anii 1980.

o slăbiciune a apărării 46 este că, cu opt jucători defensivi care se aliniază lângă linia de scrimmage și doar trei în secundar, lasă zone deschise pentru receptoare pentru a prinde pase. De asemenea, trecerile temporizate pot fi aruncate înainte ca jucătorii să aibă șansa de a ajunge la Fundaș. Când Miami Dolphins le-a dat urșilor singura lor pierdere din sezonul 1985, Miami a exploatat aceste puncte slabe cu fundașul Dan Marinoeliberarea rapidă a mingii și capacitatea receptoarelor lor de a învinge acoperirea individuală a fundașilor din Chicago.

o altă problemă cu apărarea 46 este că majoritatea echipelor nu au suficienți jucători de impact pentru a rula 46 la fel de eficient ca Bears și celelalte două succese majore ale lui Ryan, la sfârșitul anilor 1980 Philadelphia Eagles pentru care a fost antrenor principal și Houston Oilers din 1993 pentru care a fost coordonator defensiv, a făcut-o. Aceste echipe au lansat unele dintre cele mai bune apărări din față și au inclus jucători precum Jerome Brown, Mike Singletary, Steve McMichael, Richard Dent, Dan Hampton, Clyde Simmons, Reggie White, Otis Wilson, Seth Joyner, William Fuller, și Wilber Marshall.

în jocul de astăzi, apărarea 46 este adesea simplificată la componenta sa principală de a merge pe siguranța puternică până la linia de scrimmage ca un al optulea om în cutie pentru a ajuta la limitarea alergării. Apărările de astăzi pot rula, de asemenea, blitz-uri de siguranță și blitz-uri de colț în momente cruciale, fără a se angaja în totalitate în apărarea „46”. În față, echipele folosesc în continuare conceptul de aliniere „T-N-T”, unde două capete defensive acoperă (aliniate direct vizavi de) gardienii, iar un dispozitiv de nas acoperă centrul. În cazul unei scheme de blocare a zonei, acest lucru face dificil pentru linierii ofensivi să ajungă la oricare dintre linebackerii de la al doilea nivel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *