4 moduri de a ști dacă schimbătorul de căldură este crăpat și are nevoie de reparații

4 moduri de a ști dacă schimbătorul de căldură este crăpat și are nevoie de reparații

4 moduri de a ști dacă schimbătorul de căldură este crăpat și are nevoie de reparații

schimbătorul de căldură este componenta critică a cuptorului în care vaporii de ardere periculoși sunt separați de aerul încălzit care circulă printr-o casă. În timpul utilizării normale, un schimbător de căldură se extinde și se contractă în mod repetat pe măsură ce se încălzește și se răcește. În timp, acest lucru poate duce la oboseală metalică care duce la fisuri și separări. Dacă observați oricare dintre următoarele patru semne că schimbătorul de căldură este crăpat sau deteriorat, contactați un antreprenor HVAC de renume pentru a-l repara înainte ca gazele de ardere periculoase să degradeze calitatea aerului.

   • schimbări în flacără. Pe măsură ce un cuptor îmbătrânește, există o probabilitate mai mare ca problemele să se dezvolte cu schimbătorul de căldură. Verificarea periodică a flăcării la arzător vă poate ajuta să identificați potențialele probleme înainte ca acestea să escaladeze. Dacă schimbătorul de căldură este intact și funcționează corect, ar trebui să vedeți o flacără albastră constantă. Dacă flacăra pare să sară și să danseze sau are o culoare portocalie sau galbenă, pot exista fisuri sau separări în schimbătorul de căldură.
   • dovezi de acumulare de funingine. Când fisurile din schimbătorul de căldură provoacă o combustie incompletă sau necorespunzătoare, veți vedea un reziduu negru de funingine care se acumulează pe funcționarea internă a cuptorului sau chiar pe schimbătorul de căldură în sine.
   • detectorul de monoxid de carbon se stinge. Dacă nu aveți deja detectoare de monoxid de carbon, instalați unul pe fiecare nivel al casei. Asigurați-vă că testați în mod regulat funcționalitatea fiecărui detector și verificați bateriile. Dacă sună alarma, sunați la pompierii locali și ieșiți imediat din casă. Fumurile de ardere care scapă printr-un schimbător de căldură crăpat și corodat sunt adesea identificate ca sursă de scurgeri de monoxid de carbon care pun viața în pericol.
   • semne de rugină și coroziune pe sistemul de încălzire. Expunerea la umiditate poate provoca coroziune care mănâncă la un cuptor. Dacă vedeți rugina în curs de dezvoltare pe componentele sistemului, schimbătorul de căldură metalic poate coroda, de asemenea, așa că inspectați-l pentru a vă asigura siguranța familiei.

dacă bănuiți că schimbătorul de căldură este crăpat în cuptorul de încălzire Fayette, Coweta și județele înconjurătoare din Georgia, Contactați-ne astăzi la Powers Heating and Air pentru o evaluare expertă.

scopul nostru este de a ajuta la educarea clienților noștri din Peachtree City, Georgia și zonele înconjurătoare cu privire la problemele de energie și confort la domiciliu (specifice sistemelor HVAC).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *